על רקע המלחמה הבלתי פוסקת בגבול הצפון ובהמשך למטחים הכבדים ששוגרו בסוף השבוע מלבנון, חברי שדולת ארץ ישראל בכנסת הגיעו היום (ראשון) לסיור בצפון.
בהמשך הסיור, נפגשו חברי השדולה עם חקלאים ובעלי עסקים מהקיבוצים ומהמושבים במושב דלתון. היום נחתם במפגש משותף עם אביחי שטרן ראש עיריית קרית שמונה ודוד אזולאי ראש מועצת מטולה, שנפגש לראשונה עם חברי כנסת, ובסיור בנקודות שונות בעיר שנפגעו מטילי חיזבאללה.
יו"ר שדולת ארץ ישראל חה"כ יולי אדלשטיין אמר: "אני מודע היטב לדרישות של ראשי הרשויות בצפון ושל התושבים. רק הסדר מספק, כזה שלא מבוסס על הבטחות שווא יחזיר את התושבים לבתיהם. אנחנו נעקוב אחר החלטות הקבינט בנושא״.
חה"כ לימור סון הר מלך מסרה כי "אזרחי ישראל ראויים וזכאים לא רק לתחושת ביטחון אלא לביטחון אמיתי. אני באופן אישי לא מאמינה שאפשר להגיע לזה תחת הסדר - אלא רק כשיהיה מאוד ברור לאויב שלנו שאנחנו לא מפספסים הזדמנות להכריע אותו ולהבהיר שאנחנו לא מפחדים. את זה נדרוש״.
חה״כ שמחה רוטמן גם הוא יו"ר השדולה אמר: ״בימים אלו, תושבי הצפון נמצאים בתקופה מאתגרת נוכח מלחמת הקיום שנכפתה עלינו בידי האויב. מחובתנו כנבחרי ציבור להכיר את האתגרים העומדים לפתחינו ולעשות כל שביכולתנו כדי להחזיר עטרה ליושנה ולשנות את הקיים. במהלך הסיור, פגשנו את ראשי הרשויות ותושבי הצפון ומכולם שמענו מסר ברור ואחיד: חייבים להשיב את השקט לצפון והדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות מלחמה חסרת פשרות בחיזבאללה ובטרור. אני מחזק את ידיהם של האוחזים בכל פיסת קרקע בארצנו, אלו הם שומרי הסף האמיתיים של מדינת ישראל״
בסיום הסיור אמרו ראשי השדולה: "אנו מחזקים את ראשי רשויות קו העימות, בדרישתם הצודקת להכרעה צבאית בחזית לבנון. אחרי כמעט שנה של הפגזות בלתי פוסקות, כחברי קואליציה אנו קוראים לממשלת ישראל לשנות את הפרדיגמה מהכלה להכרעה״.