לאחר אירועי השבוע האחרון - רוב גדול בעד קואליציית בנט

לאחר שבוע עמוס וגדוש, הקואליציה יורדת השבוע במנדט אחד, ל־52, בעוד האופוזיציה מתחזקת במנדט - ל־59. מסקר "מעריב" עולה עוד כי מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט עשויה להביא למפץ פוליטי

משה כהן צילום: מעריב אונליין
נפתלי בנט
נפתלי בנט | צילום: אבשלום ששוני

מסקר "מעריב" עולה עוד כי מפלגה חדשה בראשות נפתלי בנט עשויה להביא למפץ פוליטי, שכן ביחד עם מפלגות האופוזיציה יש לה רוב של 64 ח"כים, לעומת 47 ח"כים בלבד לגוש מפלגות הקואליציה. המפלגות הערביות מקבלות 9 מנדטים נוספים.

כמו כן הפרסומים השבוע על כוונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטר את שר הביטחון יואב גלנט - ממחישים את השסע במערכת הפוליטית.

לעומתם, בקרב מצביעי הקואליציה המגמה הפוכה, אם כי בפערים נמוכים יותר: 16% בלבד מתנגדים לפיטוריו של גלנט, לעומת 54% התומכים בפיטוריו. ל־30% נוספים אין דעה. בקרב מצביעי המפלגות הערביות: 57% מתנגדים לפיטוריו של שר הביטחון, 10% בלבד תומכים, ול־33% אין דעה בנושא.

תגיות:
סקר מנדטים
/
מעריב סופהשבוע
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף