אחר האולטימטום האמריקאי: 50 משאיות עם סיוע הומניטרי נכנסו לרצועה

אחרי המכתב האמריקאי שנשלח השבוע, לפיו יש לאפשר סיוע הומניטרי לרצועת עזה על מנת להימנע מאמברגו נשק, הועברו היום 50 משאיות המכילות סיוע הומניטרי

אנה ברסקי צילום: פרטי
משאיות סיוע הומניטרי נכנסות דרך מעבר "ארז מערב" | צילום: דובר צה"ל
מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן באחד מביקוריו בישראל
מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן באחד מביקוריו בישראל | צילום: תומר אפלבאום,פלאש 90

במכתב כתבו בלינקן ואוסטין כי לארה"ב יש דאגות עמוקות מהמצב והם מבקשים: "פעולות דחופות ומתמשכות של ישראל עוד החודש כדי לשנות זאת. כמות הסיוע שנמסרה לעזה ירדה ביותר מ-50% והכמות שנמסרה בספטמבר הייתה הנמוכה ביותר בכל חודש במהלך השנה האחרונה".

היום, צה"ל מסר כי בהתאם להנחיית הדרג המדיני הועברו 50 משאיות המכילות סיוע הומניטרי הכולל - מזון, מים, ציוד רפואי וציוד למחסות מטעם ירדן לצפון רצועת עזה דרך מעבר אלנבי אל מעבר "ארז מערב" במסגרת המחויבת להעברת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. בצבא הדגישו כי כלל הסיוע הועבר לאחר בידוק ביטחוני מוקפד.

משאיות סיוע הומניטרי נכנסות דרך מעבר ''ארז מערב''
משאיות סיוע הומניטרי נכנסות דרך מעבר ''ארז מערב'' | צילום: דובר צה''ל

אתמול פורסמו על ידי יחידת מתפ"ש (מתאמי הפעולות בשטחים) תמונות של כ־30 משאיות סיוע הומניטרי לעזה, המכילות קמח ומזון, אשר הועברו לצפון הרצועה דרך מעבר "ארז מערב".

משאיות סיוע הומניטרי לעזה
משאיות סיוע הומניטרי לעזה | צילום: רויטרס

אלה שיישארו ייחשבו ללוחמים – מה שאומר שתקנות צבאיות יאפשרו לחיילים להרוג אותם – ויימנעו מהם מזון, מים, תרופות ודלק. התוכנית גם קוראת לישראל לשמור על שליטה בצפון הרצועה לתקופה בלתי מוגבלת, בניסיון ליצור מנהל חדש ללא חמאס, תוך פיצול רצועת עזה לשניים. עד כה, לא התקבלה החלטה ממשלתית ליישם במלואה את "תוכנית הגנרלים", ולא ברור עד כמה היא נשקלת ברצינות.

"הם יצטרכו או להיכנע או לגווע ברעב", אמר איילנד כשהסביר על התוכנית. "זה לא בהכרח אומר שאנחנו הולכים להרוג כל אדם", הוסיף, "זה לא יהיה הכרחי. אנשים לא יוכלו לחיות שם (בצפון) – המים יתייבשו". מטרת המצור, בין היתר, היא הפעלת לחץ שיגרום לשחרורם של 101 חטופים שעדיין מוחזקים על ידי החמאס.

תגיות:
רצועת עזה
/
סיוע הומניטרי
/
ארה"ב
/
אנתוני בלינקן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף