סמוטריץ׳: ״תקציב מורכב, אבל אף אחד לא ירגיש שחרב עליו עולמו״

במטרה להביא לאישור התקציב לשנת 2025, הממשלה צפויה להתכנס הבוקר לישיבה מיוחדת, שתתקיים בקומה תת קרקעית בירושלים, בשל מה שהוגדר כשיקולי אבטחה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ממשלת ישראל
ממשלת ישראל | צילום: אנה ברסקי

הממשלה תתכנס הבוקר (חמישי) לישיבה מיוחדת על תקציב המדינה לשנת 2025, שכולל בעיקרו גזרות כלכליות וקיצוצים נרחבים בהיקף של 40 מיליארד שקלים, ובתוך כך קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה וקיצוצים ייעודיים בתקציבים חברתיים לחינוך, בריאות ורווחה, גם בסיוע למשפחות שכולות וקצבאות נכי צהל.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח הישיבה כי "הביטחון תלוי גם בכלכלה; אנחנו לא יכולים שיהיה לנו צבא חזק, אם אין לנו דרך לממן אותו. ולכן הביטחון תלוי בכלכלה, אבל הכלכלה תלויה גם בביטחון. אם יש יכולת לפגוע בלב הערים שלנו, בתעשייה שלנו, באזרחים שלנו, אז ברור שהיכולת הכלכלית שלנו נפגעת. לכן הביטחון והכלכלה תלויים זה בזה".

"זה ברור שאין כלכלה ללא גבולות. אין כלכלה ללא סייגים. אם אתה נותן למקום אחד, אתה צריך לקחת לצערי ממקום אחר. יש דרכים לעשות זאת. אנחנו נדון בזה במהלך הישיבה הזאת, ואני מניח שלקראת סוף היום או לקראת תחילתו של יום המחר אנחנו נסיים את הדיונים בינינו, נעביר תקציב, ונביא בשורה למדינת ישראל, לביטחון ישראל וגם לכלכלת ישראל", ציין.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בצלאל סמוטריץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף