אמברגו נשק על ישראל מתקרב? השיחה הקשה בין גלנט לבלינקן

מספר שבועות לאחר המכתב הקשה שנשלח לישראל והציג אולטימטום ברור שמוצב בפניה, שר הביטחון ומזכיר המדינה האמריקאי שוחחו ביניהם במהלך הלילה | כל הפרטים

אנה ברסקי צילום: פרטי
יואב גלנט, אנתוני בלינקן, הרצי הלוי
יואב גלנט, אנתוני בלינקן, הרצי הלוי | צילום: דוברות משרד הביטחון

הלילה התקיימה שיחת טלפון בין מזכיר המדינה של ארה"ב בלינקן לשר הביטחון גלנט. על פי הודעת דובר מחלקת המדינה, הדגש בשיחה ניתן על המצב ההומניטרי ברצועת עזה. בלינקן הדגיש כי ישראל עדיין לא עושה מספיק כדי שהסיוע יועבר לרצועה במלואו וללא הפרעה ודרש לשפר עוד את המצב.

השיחה מתקיימת על רקע המכתב בנושא המצב ההומניטרי בעזה ששלחו השרים בלינקן ואוסטין לשר דרמר. המכתב שוגר לפני 3 שבועות וכלל אולטימטום לישראל: תוך 30 יום לשפר את מצב הסיוע ההומניטרי, ואם זה לא יקרה - ישראל תיאלץ להתמודד עם השלכות מורכבות (הרמז לאמברגו נשק בהתאם לחוק האמריקני).

הדד ליין שצוין במכתב פוקע בעוד כשבוע - ומזכיר המדינה מתריע בפני גלנט כי הממשל עדיין לא שבע רצון מהטיפול הישראלי בסוגיית הסיוע ההומניטרי.

תגיות:
חמאס
/
חטופים
/
אנתוני בלינקן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף