ברקע המגעים: זה מה שהציבור חושב על הסדרה בצפון

על רקע המגעים להסכם הפסקת אש בלבנון, 45% מהציבור תומכים בניסיונות להגיע להסדרה. מבין מצביעי מפלגות הקואליציה, רוב ברור תומך בהמשך הלחימה בעוד מצביעי מפלגות האופוזיציה סבורים כי יש להגיע להסדרה

אנה ברסקי צילום: פרטימשה כהן צילום: מעריב אונליין
כוחות צה"ל בדרום לבנון
כוחות צה"ל בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל

על רקע המשך התמרון הקרקעי בלבנון והמגעים להסדרה במקביל, 45% מהציבור תומכים בניסיונות להגיע להסדרה בצפון, לעומת 41% שטענו כי צריך להרחיב את המבצע הקרקעי. 14% אינם יודעים. כך עולה מסקר "מעריב".

מבין מצביעי מפלגות הקואליציה, רוב ברור תומך בהמשך הלחימה (70%), בעוד 15% טוענים כי יש לחתור להסדרה ולהחזרת תושבי הצפון לבתיהם (15% אינם יודעים).

מנגד, מצביעי מפלגות האופוזיציה סבורים כי יש להגיע להסדרה (73%), לעומת 18% המעדיפים את המשך הלחימה (9% אינם יודעים).

מסקר "מעריב" עולה כי יותר משני שלישים מהציבור (68%) תומכים בהוצאת צווי גיוס לכ־7,000 חרדים. לעומתם, 20% השיבו כי מדובר בסוגיה שהמערכת הפוליטית צריכה להכריע בעניינה; 12% נוספים אינם יודעים.

בקרב מצביעי מפלגות הקואליציה, 39% בעד הוצאת צווי גיוס, ו־58% מעדיפים להשאיר זאת לממשלה (16% חסרי דעה בנושא). לעומתם, רוב מוחץ של 93% ממצביעי מפלגות האופוזיציה סבורים כי יש לגייס את החרדים מיידית, לעומת 5% בלבד המתנגדים לכך (2% אינם יודעים).

תגיות:
חיזבאללה
/
גיוס חרדים
/
סקר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף