קארים חאן, התובע הראשי של בית הדין בהאג ביקש אתמול (שישי) מלשכת הערעורים של בית הדין בהאג לדחות על הסף את הערעור של ישראל לגבי הוצאת הצווים כנגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט. כך פורסם באתר הרשמי של התובע הראשי בהאג.
במסמך שהגיש חאן ללשכת הערעורים נכתב: "ב-27 בנובמבר 2024, ישראל הגישה ערעור ישיר בפני לשכת הערעורים על פי סעיף 82(1)(א) של החוקה, נגד החלטת לשכת המשפט בעניין התגר שהטילה ישראל על סמכות בית הדין בהתאם לסעיף 19(2) של אמנת רומא".
עוד נכתב: "במקביל, 'מתוך זהירות יתרה ועל מנת לשמור על כל זכויותיה הפרוצדורליות', ישראל הגישה גם בקשת רשות ערעור בפני לשכת המשפט על פי סעיף 82(1)(ד) של החוקה נגד אותה החלטה. בערעורה, ישראל מבקשת שלשכת הערעורים תשעה את צווי המעצר שהוציאה לשכת המשפט נגד בנימין נתניהו ויואב גלנט על פי סעיף 82(3) עד להכרעה בערעור".
בהמשך כתב חאן: "יש לדחות את ערעור ישראל על הסף. ההחלטה אינה החלטה 'בנוגע לסמכות' ולכן אינה ניתנת לערעור ישיר על פי סעיף 82(1)(א) של החוקה. בהתאם לכך, יש להפסיק את הליכי הערעור הללו ולדחות את בקשת ההשעיה של ישראל בעוד ההליכים בפני לשכת המשפט המקדמי בנוגע לאותה החלטה ממשיכים במסלולם".
הבסיס הנטען של ישראל לערעורה הוא סעיף 82(1)(א) של החוקה, הקובע: "כל צד רשאי לערער על החלטה בנוגע לסמכות". אולם ההחלטה אינה "החלטה בנוגע לסמכות", נטען בתשובתו של חאן.
כזכור, ברגע האחרון ולאחר מספר דיונים נוספים בנושא, כינס ראש הממשלה דיון מיוחד שבו השתתף שר המשפטים יריב לוין וגורמים נוספים, ביניהם גם היועצים המשפטיים, כשעל הפרק הצבעה בעד ונגד הערעור. בסופו הוחלט להגיש ערעור על החלטת בית הדין בהאג.