עיתונאי הארץ והמנחה חיים לוינסון התראיין הבוקר (רביעי) לרדיו 103FM ושוחח על הנורמליזציה עם סעודיה וכן על עסקת חטופים.
על סעודיה אמר: "יש מגעים לנורמליזציה מזה הרבה זמן. הנושא של מדינה פלסטינית עומד במרכז המחלוקת. הידיעה המדויקת: סוף סוף הם הגיעו להבנה מה אפשר להגיד על מדינה פלסטינית, כשכל אחד יוכל למכור לבייס שלו את ההישג הכביר שלו. סעודיה תוכל למכור לבייס שלה לא רק את הנתיב למדינה פלסטינית, אלא גם את הפסקת ה'ג'נוסייד' בעזה, ואת מתן המענה לעם הפלסטיני. נתניהו יוכל להגיד לבייס שלו שזה רק נתיב ולא אומר שום דבר, ואין לזה משמעות קונקרטית אופרטיבית עכשיו בשטח".
עוד הוסיף: "יש הגיון בנורמליזציה שתיכנס לשלב השני. חמאס מקבל סולם לרדת מהעץ כי כאילו בשם האחדות הפלסטינית הוא ייתן לסעודים לנהל את הדברים בעזה כי צריך להשקיע שם סכומי ענק. היקפי ההרס בעזה מטורפים. רק לפנות את הזבל שם, מדברים על שנה".
על עסקה, אמר: "אם נסתכל על זה בעיניים של חמאס - איזה אינטרס יש לו לקחת עסקה שלא כוללת את סיום המלחמה ונסיגה מלאה של כוחות צה"ל בעזה? הם מחזיקים בנכס של החטופים בעיניים שלהם. ישראל לא הצליחה לאחר 14 חודשים, כשעזה נכתשה עד עפר, עם וסבל נוראי שעובר על לאוכלוסייה, אבל לא הצלחנו לשבור את חמאס עם הפנטזיות הסמוטריצ'יות שיגרמו לו להגיד: 'רק קחו את החטופים ותניחו לנו'".
עוד ציין על היום שאחרי בעזה: "המתווה המדיני שמסתמן הוא קואליציה ערבית בין לאומית בדומה לקואליציה שהתגבשה בלבנון שאמורה לקחת את האחריות על עזה. נאמר וישראל מצאה מפעל טילים בג'בליה. ישראל אמורה לעדכן את הסעודים והאמירתים עם קונסטלציה של הרשות הפלסטינית, כשבכל דיאלוג. החיילים שלהם יעמדו בחזית, והם יגיעו לשם".
עם זאת, הוא חושב: "יש סבירות גבוהה שנתניהו ידפוק את זה ברגע האחרון. יש את ממשל טראמפ שנכנס בכל הכוח, ומאוד רוצה לראות את הסעודים בגזרה. הוא לא ייתן לזה מהר לברוח. אנחנו חודש מכניסת הממשל".
על עסקת חטופים: "יש התקדמות, והעניין הסעודי הוא חלק ממנה. השלב הראשון יכלול את בני החמישים ומעלה ואת הנשים בתמורה לשחרור אסירים משמעותי, הפסקת הלחימה והפסקת האש. נתניהו יצטרך להגיד עם מה הוא בא לשלב השני. הדרישה שלו שישראל תישאר בעזה, והדרישה של חמאס שהמלחמה תסתיים, פה נכנס העניין הסעודי – המלחמה תסתיים אבל לא חמאס הוא שיישאר בעזה. קשה להתנבא כמה אנחנו קרובים, אנחנו נכנסים גם לעונת החגים הנוצריים, והמתווכים יוצאים לחופש".