אחרי פיטוריו של שר הביטחון הקודם יואב גלנט, חברת הכנסת טלי גוטליב (הליכוד) קוראת לראש הממשלה בנימין נתניהו להשלים את המהלך ולהדיח גם את יולי אדלשטיין מראשות ועדת חוץ וביטחון, וזאת על מנת לאפשר את השלמת הסדרת גיוס הציבור החרדי.

בשיחה עם מעריב, ח"כ גוטליב טוענת שאדלשטיין חותר תחת הקואליציה בעניין קידום חוק הגיוס ושהוא לא מתכוון לאפשר כל הסדר חוקי מתאים מכיוון שהוא מעוניין להפיל את הממשלה ולכן כל עוד הוא עומד בראשות ועדת חוץ וביטחון שהוא הצומת המרכזי באישור חוק הגיוס - הוא לא יתקדם.

גוטליב, שחברה בוועדת חוץ וביטחון ובמקרים רבים מסתכסכת עם אדלשטיין ולעיתים קרובות מורחקת מהדיונים, אומרת שאדלשטיין כבר עסוק בעתידו הפוליטי מחוץ לתנועת הליכוד וזה משפיע על היחס שלו בעניין חוק הגיוס ושיתוף פעולה עם מטרות הקואליציה.

טלי גוטליב (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
טלי גוטליב (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

כזכור בתחילת השבוע שר הביטחון ישראל כ"ץ נועד בנפרד עם חברי סיעת הליכוד דן אילוז, טלי גוטליב ומשה סעדה - שלושת חברי הכנסת שדורשים חוק גיוס משמעותי ומסומנים כ"בעייתיים" וכ"מתנגדים פוטנציאליים". כ"ץ קבע לכל אחד מהשלושה שיחות אישיות שהוגדרו על ידי מקורבים של אותם חברי כנסת כ"פגישת אווירה נטו". בשיחות עם גוטליב, סעדה ואילוז שר הביטחון חזר על מה שאמר כבר בוועדת חוץ וביטחון: תוך 7 שנים הגעה ליעד של 50% מתגייסים בקרב הצעירים החרדים וסנקציות אישיות על המשתמטים. עם זאת, חברי הליכוד שנפגשו עם שר הביטחון התרשמו כי חוק גיוס נמצא עדיין בתחילת התהליך, למשל, טרם נוסח ופורט נושא הסנקציות ונראה כי העבודה על הצעת החוק תימשך עוד שבועות ארוכים.