בזמן שהוא מקדם פשרה משפטית - פנקס האיומים של לוין נחשף

שר המשפטים לוין צפוי לקדם הליך להדחת היועצת המשפטית לממשלה. התהליך, שיחל בהעברת קובץ טענות לתגובתה, דורש התייחסות ועדת גרוניס אך לא מחייב את הממשלה לקבל את המלצותיה

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
הצעת הפשרה של יריב לוין | צילום: ללא קרדיט
איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לאור קביעות ועדת שמגר, אשר הסדירה את הדרך למנות ולפטר יועץ משפטי לממשלה, במסגרת ההליך לפיטורי היועמ"שית הממשלה תצטרך לקבל את עמדת ועדת גרוניס בתור הוועדה המקצועית שמינתה את היועמ"שית לתפקיד. עם זאת, הממשלה לא תהיה מחויבת לעמדת הוועדה כך שגם אם הוועדה תמליץ שלא לפטר את היועמ"שית, הממשלה עדיין תוכל לפטר אותה.

גורמים בממשלה ששוחחו עם מעריב הביעו ספקנות באשר לסיומו של המהלך בפיטורי היועמ"שית. עם זאת, מבחינת הגורמים השונים בממשלה המעוניינים לפטר את היועמ"שית, הבעת אי אמון בה היא מהלך ראשוני נכון אשר עשוי לפגוע בלגיטימיות החלטותיה של היועמ"שית נגד הממשלה.

תגיות:
יריב לוין
/
גלי בהרב-מיארה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף