מנכ"ל ג'יי סטריט ישראל: "נתניהו מתייחס לסיוע האמריקני כאילו זה צ'ק פתוח"

נדב תמיר, מנכ"ל ג'יי סטריט ישראל, התראיין לאריה אלדד ואיתן כבל ב-103fm על כך שהארגון מואשם שסייע לסנטורים אמריקנים לעכב חימושים לישראל תחת ממשל ביידן

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
ג'ו ביידן ובנימין נתניהו
ג'ו ביידן ובנימין נתניהו | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein

"אנחנו חושבים שממשלת נתניהו משתמשת בסיוע אמריקאי להמשיך את הממשלה"

תמיר אמר כי ג'יי סטריט הוא "ארגון אמריקני שמייצג את רוב הגדול של הקהילה היהודית האמריקנית ורוב הציבור היהודי האמריקני חושב שהסיוע מארצות הברית הוא חשוב, אבל אסור לישראל לקחת אותו כמובן מאליו וממשל אמריקני צריך להשתמש במנופים שיש לו, בכדי למנוע מממשלה ישראל להשתמש בסיוע למטרות שאינן תואמות את הערכים והאינטרסים".

בהמשך תמיר הוסיף: "אני הייתי רוב חיי במילואים, קצין שריון, אני וילדיי בצבא היינו ונהיה, אבל אנחנו חושבים שהאופן שבו ממשלת נתניהו משתמשת בסיוע אמריקאי להמשיך ממשלה", כאשר נשאל האם עמדתו איתנה כלפי כל ממשלה ולא רק כלפי נתניהו השיב: "כל ממשלה, שהייתה מנהלת מלחמה ללא תוחלת, בניגוד לאינטרסים של כלל תושבי מדינת ישראל".

כאשר נשאל על משמעות עצירת משלוח הדי 9 שפעלו ברצועה טען כי "כלי הדי 9 הצילו הרבה חיילים בתחילת המלחמה בהמשך המלחמה הם היו פשוט כלי להמשיך מלחמה ללא תוחלת". מיד אחרי כן פנה לאיתן כבל ושאל מנגד את מגיש התוכנית: "שאתה היית חבר כנסת בישראל - אם היית שומע שממשלת ישראל מעניקה סיוע צבאי בניגוד לערכים והאינטרסים שלך אתה לא חושב שתפקידך כמחוקק להתריע?".

תגיות:
ג'יי סטריט
/
הסיוע הבטחוני האמריקני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף