אלי פלדשטיין, לשעבר הדובר הצבאי בלשכת ראש הממשלה, הועסק על-ידי חברה בינלאומית במימון קטארי לקידום תדמיתה של קטאר בנושא המגעים להשבת החטופים - כך נחשף הערב (שני) בחדשות 12. פעילות זו התקיימה במקביל לביקורת פומבית חריפה שהשמיע ראש הממשלה בנימין נתניהו על קטאר, בה טען כי המדינה "משרתת את חמאס".
על פי הדיווח, פלדשטיין קיים שיחות עם מספר עיתונאים בהן הציג את מעורבותה החיובית של קטאר במגעים. אחד העיתונאים העיד כי מדובר היה ב"פמפום" שחזר על עצמו בשיחות רבות לגבי תרומתה של קטאר למשא ומתן. החברה שהעסיקה את פלדשטיין פעלה לקידום הקשר בין משפחות החטופים לקטרים, עד להתפוצצות פרשת המסמכים המסווגים.
הפרסום מצטרף לדיווח קודם מנובמבר בעיתון "הארץ", לפיו שני יועצים נוספים של נתניהו - שרוליק איינהורן ויהונתן אוריך - היו מעורבים בקמפיין לשיפור תדמית קטאר סביב אירוח המונדיאל ב-2022. בתגובה לפרסום, עורכי הדין עודד סבוראי וסיון האוזמן, המייצגים את פלדשטיין, מסרו כי "הפרסום אינו נכון וחבל שניתן לו יד". דובר ראש הממשלה הגיב: "לא מכירים דבר כזה".