מחר (ראשון), לא תתקיים ישיבת הממשלה, אך יכונס פורום אחר. ראש הממשלה, בנימין נתניהו צפוי לכנס את ראשי מפלגות הקואליציה, כאשר על הפרק: הצורך עד סוף חודש מרץ לאשר את תקציב המדינה לשנת 2025, והצורך הלא פחות משמעותי - להתקדם לקראת אישור חוק הגיוס.

לאור העובדה שדיוני ועדת חוץ וביטחון על עקרונות חוק הגיוס נמשכים זה מספר שבועות וטרם נרשמה פריצת דרך, נתניהו מעוניין לוודא כי פני המפלגות החרדיות - לא לאולטימטום המתנה את הצבעתם על התקציב בהעברת חוק גיוס .

על פי גורמים בקואליציה, כולל במפלגות החרדיות, לאחרונה גוברת הערכה כי ניתן לגבש חוק גיוס שיזכה בתמיכה רחבה בקואליציה ויביא בשורה אמיתית וגיוס של מספר משמעותי של חרדים לצה"ל - אך לא ניתן להשלים את העבודה ולהעביר את החוק בקריאה שנייה ושלישית לפני אישור התקציב. 

בנימין נתניהו בישיבת ממשלה (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)
בנימין נתניהו בישיבת ממשלה (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)

על פי גורמים בכירים בקואליציה: "בעבודה על חוק הגיוס ישנה דינמיקה חיובית. יש התקדמות - אך היא עוד לא נמצאת באזור של הסכמות.
אחרי שוועדת חוץ הביטחון תשלים את הדיונים  על כל הסעיפים - יישבו לחבר טיוטה. שם יהיו ויכוחים אמיתיים, ויש סיכוי להסכמות. אבל כל זה בתנאי שהעבודה על החוק לא תיעשה תחת לחץ לסיים הכל תוך פחות מחודש וללא דד-ליין של תקציב". 

במפלגות החרדיות אין תמימות דעים סביב סוגיית התניית אישור התקציב באישור חוק הגיוס. לדברי גורמים פוליטיים חרדים: "רוב הרבנים האשכנזים, למעט האדמו"ר מגור, מנהיגו הרוחני של יו"ר יהדות התורה, השר גולדקנופף, הסכימו עקרונית לא לתלות תקציב בגיוס. עם זאת, הבעיה היא שהם מרגישים כי נתניהו מורח אותם ולכן הם עדיין לא קיבלו החלטה סופית - מה הם יעשו בתקציב".

לפי לוחות הזמנים הקבועים בחוק, לכנסת נותר מעט יותר מחודש ימים כדי לסיים את העבודה על הכנת התקציב ואישורו הסופי. ביום ראשון הקרוב ראש הממשלה, ככל הנראה, ינסה להרגיע את הרוחות, לאחד שורות בקואליציה ולוודא כי אף גורם לא מאיים על יציבותה.