לפי עקרונות הצעת החוק שלו, הוועדה תמנה תשעה חברים, אך אלה לא ייבחרו על ידי נשיא בית המשפט העליון, ושופט בדימוס לא בהכרח יעמוד בראשה.
לגבי אופן בחירת הנציגים – הכנסת היא שתבחר את ששת אנשי המקצוע, או ברוב של 80 חברי כנסת, או בצורה פריטטית, כך ששלושה מהם ייבחרו על ידי הקואליציה ושלושה על ידי האופוזיציה. אנשי המקצוע שייבחרו יהיו אלה שימנו את שני נציגי משפחות הנפגעים.
באשר לסמכויות הוועדה – על פי הצעתו של קלנר, יהיו לה אותן סמכויות כמו ועדת חקירה ממלכתית, בהתאם לחוק הקיים. בנוסף, מוצע כי דיוני הוועדה יתקיימו בשקיפות וישודרו בשידור חי. לגבי זהות הנבדקים במסגרת החקירה, כל שני חברי ועדה יוכלו לזמן אדם או גוף מסוים לעדות.
ממועצת אוקטובר, המאגדת 1,300 משפחות שכולות, משפחות חטופים ושורדי הטבח, נמסר בתגובה להצעה של ח״כ קלנר: "שוב תוקעים סכין בגב המשפחות בזמן הלוויות. ההצעה הזאת לא ראויה לנייר עליה נכתבה. משפחות מועצת אוקטובר הופתעו לשמוע שח״כ קלנר מקדם בשם ראש הממשלה ועדת טיוח שתמונה על ידי הנחקרים עצמם. אנו קוראים לציבור לא ליפול בספינים על גב יקירינו. *הצעה זאת היא בבחינת רצח נוסף של יקירנו - לא נאפשר קידומה".