ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש הערב (רביעי) תגובה לצו על תנאי שבג"ץ הוציא, בו נדרש נתניהו לנמק מדוע לא ייקבע שנציב שירות המדינה ייבחר בהליך תחרותי. בתגובה, שהוגשה על ידי עו"ד דוד פטר, נתניהו מציג עמדה כי החוק קובע שהנציב לא ייבחר בהליך שכזה, בניגוד לצו שופטי בג"ץ.
"החוק קובע אחרת; הפסיקה קבעה, פה אחד, אחרת. הנוהג בפועל, מקום המדינה ועד היום, היה אחר. המינויים הבכירים המקבילים מתבצעים בהתאם לדין, וללא מנגנון אשר אותו מבקשים העותרים לכפות שיפוטית על המדינה", נכתב בתגובת נתניהו.
נתניהו הוסיף כי "החלטת הממשלה המעודכנת מבקשת לבצע מינוי בדיוק, ממש בדיוק, באותו האופן בו מונה הנציב היוצא בשנת 2018. הרשות המחוקקת יחד עם הרשות המבצעת סבורות, לכתחילה, כי מינויים לתפקידים ייחודיים בבכירותם (רמטכ"ל, מפכ"ל, ראש השב"כ, נציב השב"ס ועוד) צריכים להתבצע באמצעות המנגנונים הדמוקרטיים ולא כהכתבה של מועמדים נתונים והפיכת הגורם הממנה לוועדה מעין-טקסית המבצעת חתימת קיום או 'בחירה בתוך גבולות'".
"השאלה מהי הדרך הראויה לבצע מינוי היא שאלה למחוקק שראוי לה להתברר בבית המחוקקים, כפי שאכן אירע והוכרע. יש להבחין בין סבירות מינוי מסוים לבין תקיפה חוקתית עקיפה וסמויה של סבירות עצם מנגנון המינוי שקבע המחוקק. עצם סמכותם של המנגנונים הדמוקרטיים לבצע מינויים היא ליבת הדמוקרטיה, רכיב בלעדיו אין לאזרחי אותה המדינה זכויות פוליטיות מלאות", נכתב בתגובת נתניהו.
נתניהו הוסיף ותקף: "אין לעותרים ולו ראשית ראשיתו של מקור נורמטיבי להישען עליו. העותרים באו בפני בית המשפט הנכבד ואמתחתם ריקה. זאת לאחר שעתירתם הקודמת נדחתה פה אחד, כאשר ראש ההרכב כאן ישב בהרכב שם; וסיכומו של דבר - לא ייתכן שעבור ממשלות שונות הדין יהיה שונה. חזקה על בית המשפט הנכבד שלא ייתן ידו לכך".
בנוגע לדרישת השופטים להסביר מדוע שלא יגובש נוהל של קבע למינוי משרת נציב שירות המדינה, מסר עו"ד פטר לשופטים כי "אין לראש הממשלה ולממשלת ישראל כל התנגדות לכך שהחלטת הממשלה המתוקנת, אשר קבעה את אותו מנגנון המינוי שמינה את הנציב היוצא בשנת 2018, תיקבע בהחלטת ממשלה כמנגנון מינוי קבוע".