תוכנית לשיקום עזה שנוסחה על ידי מצרים תוציא את החמאס מהשלטון ברציעה לאחר תום המלחמה, כך עולה מטיוטת התוכנית שנחשפה על ידי CNN. התוכנית צפויה להידון על ידי מנהיגים ערבים בפסגה דחופה בקהיר הערב (שלישי), ותוצג לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בשבועות הקרובים, כך נמסר ממקורות רשמיים ירדניים לרשת האמריקאית.
מצרים מציעה הקמת ועדה פלסטינית עצמאית וטכנוקרטית לשלוט בעזה לתקופת ביניים של שישה חודשים "תחת חסותה" של הרשות הפלסטינית בגדה המערבית, אשר חבריה לא יהיו מזוהים עם שום פלג פלסטיני, כך נאמר במסמך.
התוכנית באורך 91 עמודים בשם "עזה 2030" שנושאת את הלוגו הנשיאותי המצרי, מציעה כי מצרים וירדן יאמנו כוחות משטרה פלסטיניים לפריסה לאבטחת הרצועה.
ההצעה נוסחה כתגובה לתוכנית טראמפ לקחת בעלות על עזה, לגרש את תושביה למדינות שכנות ולהפוך אותה ל"ריביירה" מזרח-תיכונית. התוכנית דוחה את הגירוש של פלסטינים מעזה וקוראת לקהילה הבינלאומית לטפל ב"אסון ההומניטרי" שנוצר בעקבות המלחמה ברצועה.
התוכנית לאחר המלחמה, כך נאמר במסמך, דורשת הסדרים לשלטון מעבר "באופן המשמר את פתרון שתי המדינות" לסכסוך הישראלי-פלסטיני ו"מונע פרוץ של סכסוכים חדשים".מנהיגים ערבים החלו להגיע לקהיר היום לקראת הפסגה.
המסמך פורש תוכנית שאפתנית לפיתוח מרכזי קניות, מרכז כנסים בינלאומי ואפילו שדה תעופה תוך חמש שנים. כמו כן, היא שואפת למשוך תיירים על ידי בניית מלונות ושדרוג החוף הים-תיכוני של הרצועה.
מצרים מעריכה את עלויות שיקום עזה ב-53 מיליארד דולר. מתוכם, שלושה מיליארד דולר יוקצו לסילוק הריסות, ניקוי תחמושת לא נפוצה, והקמת דיור זמני. 20 מיליארד דולר נוספים יממנו את שנתיים הראשונות של השיקום, תוך התמקדות בתשתיות ודיור קבע. 30 מיליארד הדולרים הנותרים יועדו לפיתוח נמל ימי, שדה תעופה, ואזורי תעשייה.
ההצעה קוראת גם למועצת הביטחון של האו"ם לשקול פריסת כוחות שלום בינלאומיים בעזה ובגדה המערבית הכבושה על מנת להגן על פלסטינים וישראלים. המסמך מכיר בקשיים שעלולים להיווצר בפירוק ארגוני טרור ברצועה. "זה משהו שניתן להתמודד עמו, ואפילו לסיים לתמיד, רק אם מטרותיו יוסרו דרך אופק ברור ותהליך פוליטי אמין,"' נאמר בו.