בדרך חזרה לישראל? התפתחות משמעותית בסוגית החטופה בעיראק | דיווח

במסגרת הניסיונות לשחרר את החטופה הישראלית המוחזקת בעיראק, אליזבט צורקוב, נחשף כי בכירים אמריקניים נפגשו עם בכירים במערכת הביטחון העיראקיים, במדינה ערבית המנסה לתווך בנושא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפת משמרות המהפכה בעיראק | צילום: רשתות ערביות
אליזבת צורקוב בטרם חטיפתה בעיראק
אליזבת צורקוב בטרם חטיפתה בעיראק | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

המקורות הדגישו, כי הנושאים ונותנים מצד ארצות הברית, שמעו בפגישה הצעה לשחרור צורקוב בתמורה לכופר כספי ושחרור עצורים עיראקים ולבנונים שמשתייכים לפלג עיראקי וחיזבאללה הלבנוני. עוד נמסר בדיווח, כי "מתווכים" הצליחו להוריד את ערך כופר הנפש מחמש מאות מיליון דולר למאתיים מיליון דולר אך הבכירים האמריקנים סירבו להיכנס למשא ומתן בתנאים לשחרור צורקוב.

אליזבת צורקוב
אליזבת צורקוב | צילום: שימוש לפי סעיף 27 א'

המקורות הבהירו, שוושינגטון סבורה, כי שחרור צורקוב הוא באחריות ממשלת עיראק והיא מסרבת לשלם כסף בתמורה לשחרור החטופה, משום שהכסף הזה יסייע למימון פעילות טרור. וושינגטון גם טוענת שאיראן והסוכנים שלה לא מוסמכים לדבר על עסקה לחילופי חטופים, בעצורים, במדינה שנהנית משלטון החוק כמו עיראק.

הפגישה הסתיימה בשיחה על כופר הנפש ללא תוצאות, אך בכיר עיראקי הציע לגורמים במדינה המתווכת לשלם את כופר הנפש כי הם מכירים את הדרך לתקשר עם ערוצי החוטפים.

תגיות:
ארצות הברית
/
עיראק
/
בגדד
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף