"איבד את זה לחלוטין": נתניהו האשים את "הדיפ הסטייט בשירות השמאל" - וחטף אש

ברקע הסתעפות פרשת קטאר-גייט, ראש הממשלה נתניהו פרסם פוסט שעורר סערה: "הדיפ סטייט בשירות השמאל משתמש באופן מעוות במערכת הצדק כדי לסכל את רצון העם"

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: REUTERS/Nir Elias
2
גלריה

בתוך כך, ראש הממשלה נתניהו פרסם הערב (רביעי) בחשבון X: "באמריקה ובישראל, כשמנהיג חזק מהימין מנצח בבחירות, הדיפ סטייט בשירות השמאל משתמש באופן מעוות במערכת הצדק כדי לסכל את רצון העם. הם לא ינצחו לא בישראל ולא באמריקה. אנחנו עומדים חזקים ביחד".

הפוסט, שעורר סערה, נכתב תחילה באנגלית בחשבון הרשמי של ראש ממשלת ישראל ולאחר מכן נמחק ופורסם מחדש בעברית בחשבון הפרטי של נתניהו.

מפלגת יש עתיד הגיבה: "נתניהו איבד את זה לחלוטין. ראש ממשלת ישראל מצייץ ומפיץ קונספירציות מסוכנות, מערער את שלטון החוק ומוציא את דיבתה של ישראל. הוא בפאניקה – יודע שהמעגל הקרוב אליו שקוע באינטרסים זרים ושהאמת תיחשף. זו לא הנהגה, זו פאניקה מסוכנת ומביכה".

בהמשך הערב פרסם ראש הממשלה סרטון נוסף בו הוא מסביר מה משמעות המושג "דיפסטייט" עבור "צעירים" מבולבלים. בין היתר תוארה התופעה כניסיון "להפוך אותנו לעציץ".

אלי פלדשטיין
אלי פלדשטיין | צילום: אבשלום ששוני

עוד הוסיף: "כעת יש להעניק לשב״כ ולמשטרת ישראל את כל הגיבוי, הכלים והדחיפה לבצע חקירה מעמיקה ומקיפה על מנת לרדת לשורשי הארוע. והיה מחננו טהור. במקרה שלנו, לא זו בלבד שהיועצים הללו לא סולקו בבושת פנים בחשד לבגידה בישראל, אלא שנתניהו משום מה ממשיך לכסות על הארוע ונלחם בחוקרים עצמם".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יצחק הרצוג
/
לשכת ראש הממשלה
/
אלי פלדשטיין
/
דיפ סטייט
/
קטארגייט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף