ישראל כ"ץ הבטיח - ביירות: ארה"ב חשבה אחרת וקבעה קו אדום

ברקע ההסלמה הביטחונית מול החות'ים והחזרה ללחימה בעזה, גם בגבול הצפוני הופר השקט היחסי ושוגרו רקטות לעבר מטולה. שר הביטחון הבטיח שדין ביירות יהיה כדין מטולה, אך כעת, אולי ניתן להבין מדוע זה לא קרה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון הפר, באופן שלא הפתיע רבים, את הפסקת האש בכך ששיגר מספר רקטות לכיוון מטולה. ספק אם הארגון ציפה שישראל תעמוד במילתה ותתקוף בעוצמה בתגובה לכך, כפי שקרה. אך על אף התקיפות, נראה כי ישראל נמנעת מלתקוף בביירות, בניגוד למה שכתב שר הביטחון, ישראל כ"ץ, לאחר שיגור הרקטות מלבנון.

פעילי חיזבאללה בביירות במפגן תמיכה
פעילי חיזבאללה בביירות במפגן תמיכה | צילום: רויטרס

כזכור, לאחר השיגור חיל האוויר הישראלי יצא למספר גלי תקיפות, בהם הוא השמיד מטרות חיזבאללה וביניהן, מפעל תת-קרקעי ענק לדיוק טילים של חיזבאללה ומשגרי טילים. בצה"ל התייחסו לפעילות חיל האוויר בשתי הגזרות הצפוניות, לבנון וסוריה, והסבירו כי היא נועדה להבהיר לחיזבאללה ולשאר השחקנים באזור, כי ישראל נחושה לשמר את הישגי הלחימה.

בלבנון נדהמו: התקיפות הישראליות היו שונות מבעבר

בתוך כך, בתקשורת בלבנון דיווחו כי התקיפות הישראליות הפעם היו שונות מבעבר. מטרות התקיפות כללו יישובים כמו תולין, צור, אל-קליעה, וישובים אחרים באזור הגבול.  בהקשר לירי הטילים שהדליק את התקרית, פרסם הצבא הלבנוני תמונות של שלוש עמדות שיגור שמהם שוגרו חמישה טילים לעבר מטולה.

אף גורם לא נטל אחריות על ירי הטילים, וחיזבאללה שלל כל מעורבות. הצבא הלבנוני הדגיש כי השיגור בוצע באמצעים פרימיטיביים, ואף עצר מספר עובדים סוריים שהיו בקרבת מקום. עם זאת, לאחר חקירה, שוחררו העובדים לאחר שהוכח כי אין להם קשר לאירוע.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
/
ביירות
/
מלחמה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף