"הקו האדום המפריד בין דמוקרטיה לדיקטטורה - זה החלטת הממשלה לא לציית לפסיקה של בית המשפט העליון," אמר ליברמן. במסגרת הצהרתו, ציין ליברמן כי יפנה לנשיא המדינה מתוקף סמכותו על פי סעיפים 11א'6 ו-11ג'6 בחוק יסוד: נשיא המדינה, הקובעים לדבריו כי "הנשיא ימלא כל תפקיד ורשאי להעביר מכהונתם כל נושאי משרה".
ליברמן הוסיף כי על הנשיא יהיה להבהיר לכל המוסדות והגופים הממלכתיים במדינה את חובתם למלא אחר פסיקות בית המשפט העליון.
בתשובה לשאלה בנוגע להתבטאותו על יציבותו הנפשית של ראש הממשלה נתניהו, השיב ליברמן: "כיוון שאני מכיר אותו המון שנים, אני מסתכל עליו מהצד, על הבעת פנים, על הדיבור שלו - אני לא בטוח ביציבות הנפשית שלו".
כמו כן, לדבריו, על הנשיא להנחות את השב"כ, בהתאם לחוק שירות הביטחון הכללי משנת 2002, "לפעול בנחישות ולעשות הכל על מנת לשמור על המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו במדינת ישראל", וכן להנחות את צה"ל והמשטרה לפעול בהתאם. במהלך הצהרתו התייחס ליברמן גם לאירוע שהתרחש אתמול בהשתתפות השר גולדקנופף, וכינה אותו "ריקוד על דם חיילנו הגיבורים" ו"יריקה בפנים של אלו שנלחמים ממש עכשיו ברצועת עזה ובכל החזיתות האחרות".