אחמד טיבי מעביר שיעור בהלכה יהודית - ונעזר בבינה מלאכותית

לא פעם חבר הכנסת אחמד טיבי הפתיע כאשר הביע את בקיאותו במסורת היהודית, והיום הוא אף הפתיע עוד יותר. כאשר נטען לגביו ולגבי חברי כנסת נוספים שהכניסו חמץ לכנסת, טיבי הפתיע וציטט מההלכה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אחמד טיבי
אחמד טיבי | צילום: פול אורן בן חקון
2
גלריה

היום (שלישי) הוא התמודד עם טענה מצידו של חזקי ברוך, כתב הכנסת של ערוץ 7, ולא נותר חייב. ברוך צייץ בחשבונו ברשת החברתית X את הדברים הבאים: "הטריף את הכנסת? ח"כ אחמד טיבי פירסם תמונה בה הוא וח"כים ערבים נוספים משתמשים בכלי הכנסת לאוכל לא כשר בסעודת רמדאן".

אחמד טיבי
אחמד טיבי | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

לאחר מכן הוסיף ברוך כי אף הוגשה תלונה על ידי ארגון "בצלמו", אך טיבי הגיב לברוך ש"לא מוכרת תלונה כזו". טבי כאמור, לא ויתר והחליט להשיב לעיתונאי דרך ההלכה היהודית. טיבי שיתף את ציוצו של ברוך והוסיף את פסק ההלכה שלטענתו מתיר את המעשה.

בפתח דבריו כתב טיבי: ״כאשר המאכל היה קר הוא אינו אוסר את הכלי״, ואז הוסיף את המקור כשכתב: "העיקרון הזה נובע מהכלל ההלכתי: “דבר שאינו בן יומו אינו פולט טעם, ודבר קר אינו מבליע ואינו פולט”. שולחן ערוך, יורה דעה, סימן צד (“דיני בישול ובולע”): “צונן – אינו פולט ואינו מבליע״ ( ״רבנים תומכי טיבי״)".

לציוצו, טיבי אף הגיב בעצמו ותייג את כלי הבינה המלאכותית, גרוק (grok), והוסיף בקשה קטנה ממנו: "תסביר למה כל מה שכתבתי נכון".

תגיות:
אחמד טיבי
/
פסח
/
חמץ
/
הלכה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף