כך נתניהו הציל את הווטו של הימין בוועדה לבחירת שופטים

המשבר הפוליטי סביב התפטרות חברי הכנסת מהציונות הדתית וחזרתם לכנסת נפתר הערב בעזרת התפטרותו של ח"כ אלמוג כהן | כל הפרטים

אנה ברסקי צילום: פרטיאברהם בלוך צילום: לירון מולדובןליעם אדיב צילום: ללא
בנימין נתניהו על מינוי אלמוג כהן לתפקיד סגן שר | צילום: לשכת ראש הממשלה
ח''כ צבי סוכות
ח''כ צבי סוכות | צילום: דוברות

החשש בקואליציה היה כי במידה וקרויזר יעזוב את הכנסת, והוועדה לבחירת שופטים תהיה עם שמונה חברים, יהיה מספיק שישה חברים בוועדה בכדי למנות שופטים לבית המשפט העליון – עוד בטרם בחירה של חבר כנסת נוסף לוועדה לבחירת שופטים.

בקואליציה חששו מצו של בג"ץ שיורה על כינוס הוועדה לבחירת שופטים לשם בחירת שופטי עליון, בדומה לצו שהוצא לבחירת נשיא לבית המשפט העליון, וכי הצו ייצא בדיוק כאשר הקואליציה תאבד את הווטו שלה לאחר שקרויזר יצא מהכנסת.

יצחק קרויזר
יצחק קרויזר | צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

בשל החשש, שבמידה ויתממש יביא למינוי שופטי עליון ללא צורך בפשרות עם הימין, בליכוד עשו מאמצים כבירים בכדי להציל את חברותו של יצחק קרויזר בכנסת, ומתוקף כך בוועדה לבחירת שופטים. אלמוג כהן נפגש עם ראש הממשלה, במהלכה נתניהו הציג לו את האפשרויות העומדות בפניו.

לפי המסמך שהופץ לשרי הממשלה, העלות התקציבית של סגן שר תעמוד על כ-3.4 מיליון שקלים לשנת 2025, ועל 2.8 מיליון שקלים משנת 2026 ואילך. לכך כמובן מצטרפת העלות הנוספת שמגיעה מיכולתו של סגן שר להעסיק עד שלושה עוזרים ויועצים, ראש לשכה, עד שלושה מזכירים ונהג.

תגיות:
קואליציה
/
עוצמה יהודית
/
צבי סוכות
/
יצחק קרויזר
/
וועדה לבחירת שופטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף