השר תוקף את מעצר העיתונאי: "כשתהיו על הכוונת של הכנופייה - לא יהיה מי שיגן עליכם"

אם לא די ברצף האירועים הדרמטיים המתרחשים במדינת ישראל, לשלל הפרשות נוספה אחת משמעותית, "קטארגייט", ועמה גם אחד המהלכים החריגים שנעשו לאחרונה, מעצרו של עיתונאי ישראלי. התגובות הקשות לא איחרו לבוא

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובןמאיה גדש צילום: דימה וולרשטיין
אלפים בדרך לירושלים: גל מחאה חסר תקדים ברקע "קומבינת קטארגייט" | צילום: מארק ישראל סלם

כזכור, כאשר התייחס קליין לפרשה לפני כחודש וחצי, קליין צייץ בגלוי כי ממשלת קטאר פנתה לג'רוזלם פוסט מתוך הבנה שהעיתון משפיע ומאוזן. מעצרו של קליין נעשה לאחר שזומן תחילה לתת עדות פתוחה, כאשר במהלכה הודיעו לו החוקרים כי העדות הופכת לחקירה באזהרה, מהלך שלכשעצמו זכה לביקורת חריפה ונוקבת.

שלמה קרעי
שלמה קרעי | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
עמית סגל
עמית סגל | צילום: אריה לייב אברמס, פלאש 90

מארגון העיתונאים והעיתונאיות נמסר: "ארגון העיתונאים והעיתונאיות מוטרד ממעצרו של עורך עיתון בישראל, בפרשת קטאר-גייט. ביומיים האחרונים עשה ועושה הארגון בדיקות מעמיקות עם גורמי האכיפה המעורבים בעניין ונמצא עמם בקשר רציף. נאמר לנו שבמהלך חקירתו לא נשאל העיתונאי על מקורותיו העיתונאיים. מטבע הדברים, חומרי החקירה אינם מצויים בידי הארגון, ועל כן אין באפשרותנו לאמת טענות אלה. מעצר וחקירה של עיתונאי עלולים לפגוע פגיעה אנושה בחיסיון המידע וחיסיון המקורות העיתונאיים, ועלולים לייצר אפקט מצנן כלפי שאר העיתונאים ועל כן מחייבים משנה זהירות מצד כל הגורמים המעורבים".

תגיות:
מעצר בית
/
עיתונאי
/
קטארגייט
/
צביקה קליין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף