שר הביטחון ישראל כ"ץ התייחס הבוקר (רביעי) להמשך המלחמה מול הארון הטרור חמאס. במהלך דבריו, התייחס לחידוש הכנסת הסיוע לרצועה, דבר שעורר ביקורת קשה מצד גורמים בקואליציה. "עצירת הסיוע ההומניטרי שפוגע בשליטת חמאס באוכלוסייה, ויצירת תשתית לחלוקה באמצעות חברות אזרחיות בהמשך", נמסר מטעמו.
מיד לאחר מכן, ביקר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "״חבל שלא לומדים מטעויות. כל עוד החטופים שלנו נמקים במנהרות, אין שום סיבה שלעזה ייכנס גרם אחד של מזון או סיוע כלשהו. הפסקת הסיוע היא אחד ממנופי הלחץ המרכזיים על חמאס, והחזרתו לפני שחמאס ירד על הברכיים ושחרר את כל חטופינו תהיה טעות היסטורית. אני אפעל בכל כוחי כדי שהטעות ההיסטורית הזו לא תקרה, ואני קורא לראש הממשלה ושר הביטחון לא לעשות את הצעד האווילי הזה, שיפגע ביכולת להכריע את חמאס ולהשיב את כל חטופינו בבטחה״.
חבר הכנסת צבי סוכות, הוסיף: "אין שום סיבה בעולם שנכניס גרם סיוע לעזה בזמן שהחטופים שלנו נמקים בשבי. בטח ובטח כשחמאס מצפצף על כל חוק בינלאומי אפשרי וישנם חטופים שזקוקים לטיפול רפואי דחוף. הומניטרי רק תמורת הומניטרי. וגם אז, לעולם לא לידי חמאס".
בדבריו, התייחס כ"ץ לסוגיות נוספת בהקשר של המלחמה המתמשכת: "הלחץ על החמאס לביצוע העסקה כבד והמתח בינו לבין האוכלוסייה המקומית גובר. לראשונה גם הציבו המצרים כתנאי לעסקה כוללת ולסיום המלחמה את פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה. בפגישה ושיח עם אלוף הפיקוד, מפקדי האוגדות, המח"טים והמג"דים המובילים את המערכה בעזה בראש כוחות הסדיר והמילואים, עולה נחישות גבוהה וביטחון מוחלט בנחיצות יעדי המלחמה וביכולת לממש אותן - לשחרר את כל החטופים ולא להשאיר אויב מהסוג הזה סמוך לגבולנו".
בתגובה לדברי כ״ץ, מטה המשפחות להחזרת החטופים יצא בהודעה: "הרבה מילים והבטחות ריקות לא יצליחו להסתיר את האמת המרה - תכנית כ״ץ היא אשליה. הבטיחו שהחטופים לפני הכל. בפועל, ישראל בוחרת בתפיסת שטחים לפני חטופים. הבטיחו שייפתחו ״שערי הגיהנום״. בפועל, נערכים בשקט לחידוש הסיוע ההומניטרי.
"הגיע הזמן להפסיק עם הבטחות השווא והסיסמאות. אי אפשר להמשיך במלחמה ובמקביל לשחרר את כל החטופים והחטופות. ישנו פיתרון אחד מתבקש וישים והוא שחרורם של כלל החטופים בפעימה אחת במסגרת הסכם, גם במחיר סיומה של המלחמה".
משפחתו של החטוף אלון אהל הגיבו גם הם לדברי שר הביטחון: "אלון פצוע קשה. איבד את עינו מהשבעה באוקטובר עם רסיסים בכל הגוף. התנאי היחידי להכנסת סיוע המוניטרי צריך להיות פינוי פצועים לבתי חולים. אין דין בינלאומי שמותיר להחזיק פצועים ללא פינוי לבתי חולים. דורשים שכל סיוע הומניטרי יהיה בתנאי שהפצועים יהיה בטיפול מציל חיים מחוץ לעזה".
זמן לאחר מכן, הגיב כ"ץ לטענות נגדו, הסביר כי התכוון לבניית מנגנון עתידי להכנסה ולחלוקת הסיוע ולא לתכנית אופרטיבית, וכתב כי "כפי שציינתי בהודעתי, מדיניות ישראל ברורה ולא עומד להיכנס שום סיוע הומניטרי לעזה ומניעת הסיוע ההומניטרי לעזה הוא אחד מכלי הלחץ המרכזיים שמונע מהחמאס שימוש באמצעי הזה מול האוכלוסייה, בנוסף לשאר הצעדים בהם ישראל נוקטת - וחבל שיש מי שמנסה להטעות".
"אף אחד לא עומד במציאות הנוכחית להכניס שום סיוע הומניטרי לעזה ולא נערכים להכניס שום סיוע מסוג זה" הוסיף. "הדגשתי כי ביחס לעתיד יש לבנות את מנגנון השימוש בחברות האזרחיות ככלי שלא יאפשר לחמאס גישה לנושא גם בעתיד".
זמן קצר לאחר מכן, הגיב בן גביר בתגובה להבהרת השר כ״ץ: "מעריך מאוד את שר הביטחון, ישראל כ״ץ וסומך על פעולותיו. הבהרתו כי במציאות הנוכחית להכניס שום סיוע הומניטרי לעזה ולא נערכים להכניס שום סיוע מסוג זה, חשובה מאוד. יחד עם זאת, היות ואני יודע כי ישנם גורמים אחרים שרוצים להכניס סיוע הומניטרי לעזה - אבקש מראש הממשלה, בנימין נתניהו לקיים דיון עקרוני בקבינט המדיני-ביטחוני ולהביא להצבעה החלטה האם מדינת ישראל תשוב להכניס סיוע לרצועת עזה בזמן שחטופינו במנהרות".