בצל הסערה - נחשפה ההקלטה הדרמטית של רונן בר

בהמשך להגשת תצהירו של ראש הממשלה נתניהו, פורסמו הקלטות של ראש השב"כ, רונן בר ומוסיפות עוד שמן למדורת פיטוריו. בהקלטות נשמע בר מדבר עם אב שכול אשר דורש את פיטוריו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו נגד רונן בר | צילום: לשכת ראש הממשלה

בהקלטות של בר שפורסמו היום, הוא נשמע אומר לאב שכול אשר דרש ממנו להתפטר: "זו פעם ראשונה שאנחנו מדברים אז אני רוצה כמובן להשתתף בצערכם". כאשר החל לפרוט את טענותיו בפני בר, אמר לו ראש השירות שהוא יכול לדבר חופשי: "אני אוהב דוגרי". האב השכול, שקולו שונה בהקלטות, נשמע אומר לבר: "אני מייצג הרבה משפחות שכולות ואנחנו מרגישים שהאופן בו מתנהל אדוני סביב סיום התפקיד, הוא יוצר מצב מאוד בעייתי ומאוד כואב".

בנימין נתניהו, רונן בר
בנימין נתניהו, רונן בר | צילום: קובי גדעון, לע''מ

עוד אמר לו האב השכול: "אם היית יודע כמה מזור יכולת להביא אם היית פשוט מודיע שאתה משחרר את העניין לבא אחריך, זה היה מביא מזור להרבה מאוד אנשים. הרי זה יקרה, במוקדם או במאוחר. ההתעקשות הזו היא באמת לא מובנת לנו". על כך ענה לו בר: "קודם כל אני יודע את זה, לא היה לי קל לראות את התמונות מבית המשפט (המחאה בדיון בעניינו), לא הייתי שם אבל ראיתי אותן. אני בפוזיציה מאוד מורכבת".

הדיון בבגץ בעתירות נגד הדחת רונן בר
הדיון בבגץ בעתירות נגד הדחת רונן בר | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

בר הסביר: "קודם כל כי אני לא יכול להגיד את מה שאני חושב והמנגנונים שחשבתי שנכון שגם יבדקו וגם יוציאו את האמת לאור, כרגע לא מתאפשרים. לא בגלל זה אני נשאר, אני לא זה שיחליט על זה. וגם התכוונתי לכל מילה והתכוונתי לסיים את תפקידי, אבל אני מרגיש לא נוח לסנגר על הדעה שלי אני רק רוצה להגיד לך, שזה אולי הדבר שיושב לי יותר מהכל. אין לי שום רצון להמשיך בתפקיד. אני בתחושה שאם הייתה בקיאות בפרטים, גם אם לא היינו מסכימים על הדרך שלי כרגע, והיא לא ארוכת זמן, אז היו לפחות מבינים מאיזו דאגה עמוקה זה בא, דאגה עמוקה אמיתית. ואין פה שום עניין לא אידיאולוגי ולא פוליטי, שום דבר".

לאחר מכן מבקש ממנו האב השכול: "אנחנו 350 הורים שכולים בקבוצת וואטסאפ ואנחנו נסערים. קראתי עליך שאתה איש אמיץ מאוד, למה שלא תיתן לנו א הדבר הזה שישחרר? זה גרם למתח מאוד גדול שנובע מזה שאתה עדיין בתפקיד". על כך ענה בר: "אני אדבר גם דוגרי, אני לא חושב שעזיבתי תביא מזור. אני חושב שפשוט יהיה את האירוע הבא שהחברה שלנו שמחולקת ומפוצלת תשב עליו. אם הייתי באמת חושב שזה מביא מזור אפילו למשפחה אחת.... אני חושב שכל אחד ובוודאי ובוודאי מי שהצהיר, עוד לפני שראה תחקיר של עצמו, והתחקיר גם אושש לי את זה, שהוא לוקח אחריות, צריך לתת לו את האפשרות להתפטר ולממש את האחריות. והאפשרות הזו לא ניתנה לי".

לאחר מכן שאל אותו האב השקול: "מה המשמעות של לקחת אחריות אם אתה נשאר בתפקיד?". רונן בר ענה לו: "המשמעות של לקיחת אחריות היא התפטרות. חד משמעית אני אומר לך, התפטרות, ולא יומיים לפני סיום התפקיד שזה סתם סמלי. ובהתפטרות, אתה יודע, אנחנו תמיד משקללים בין ערכים מתחרים. ואני מאוד מאמין בערך מימוש אחריות, אני בכלל חושב שבלי לקיחת אחריות אין לך מנהיגות ואנשים לא יכולים ללכת אחריך".

עוד הוסיף: "וכל אחד בתפקידים שלנו נדרש לזה שאנשים ילכו אחריו. פעם עשיתי את זה בעצמי, היום אתה שולח אנשים פנימה, בלי נשק, רק עם כישורי שפה, והם סומכים עליי שאני אצלי אותם, הלוחמים שלי, אם הם נחשפים. ואם אני מממש אחריות, אז אין לי מנהיגות, אני לא יכול לשלוח אותם. ואני בדילמה יומיומית מול זה, מבחינת הביטחון של האזרחים, מהו העיתוי המדויק שנכון שאני אעשה את זה".

על הסערה וקרב הגרסאות עם נתניהו אמר בר לאב השכול: "הדברים הידרדרו לא בשליטתי, לצערי". האב השכול אמר לבר שיש לו את היכולת לעצור את ועל כך אמר בר: "אני יודע". עוד אמר בר: "קודם כל אני קשוב, אני לא חושב שזה יוכל לקרות לפני פסח, אבל אני קשוב לגמרי. זה הדבר הכי פוליטי שאני מסוגל להגיד".

לאחר מכן עוד אמר בר על מצבו האישי: "אני את המחיר שלי משלם, הילדה לא יכולה ללכת לבית ספר, היא נדרשת לשמוע פרובוקציות שמגיעות ברשות ובסמכות, שזה בעצם ההפך ממה שהיה בליל ה-7 באוקטובר. אבל אני, הסדר עדיפויות שתמיד היה לי במשך 35 שנה בביטחון, אני לא מתכוון לרסק אותו בשבועות האחרונים שלי בתפקיד. זה המדינה, הארגון ואחר כך אני. ואני שומע מה שאתה אומר, זה לא עובר לי ליד הראש. אני שומע את זה בכאב גדול ואני אנסה באמת לשים סוף לסיפור הזה".

אלמוג כהן
אלמוג כהן | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
תגיות:
בנימין נתניהו
/
בג"צ
/
הקלטות
/
רונן בר
/
תצהיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף