בצל הפרשה החמורה: הממשלה מקדמת חוק נגד קטאר

הצעת חוק תקדימית להגדיר את קטאר כמדינה תומכת טרור חוזרת לוועדת השרים לחקיקה, לאחר שנבלמה פעמיים בעבר על ידי המל"ל ולשכת ראש הממשלה

אנה ברסקי צילום: פרטיאברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
בלינקן ואל-תאני במסיבת העיתונאים בקטאר
בלינקן ואל-תאני במסיבת העיתונאים בקטאר | צילום: רויטרס
3
גלריה
משה סעדה
משה סעדה | צילום: יונתן זינדל פלאש 90

על פי דברי ההסבר להצעת החוק, "מדינת ישראל מתמודדת מול טרור אכזרי מאז שהוקמה. טרור זה מתאפשר, בין היתר, בשל מערך תמיכה כלכלי רחב היקף. חלק מהסיוע ניתן באמצעים ישירים ועקיפים על ידי מדינות שונות בעולם, כדוגמת קטאר. זה כעשרים שנה, קטאר מתנהגת כ"זאב בעור של כבש". קטאר היא המשקיעה הגדולה ביותר בטרור בעולם, בטאליבן, בדאע"ש, בחמאס וחיזבאללה, באמצעות התמיכה הישירה שלהם בטרור בכסף ומשאבים, היקף הנפגעים מהטרור הוא חסר תקדים.

בנוסף לתמיכה הישירה של קטאר בארגוני טרור, קטאר השקיעה למעלה מטריליון דולר ברחבי העולם במטרה לקדם את הג'יהאד העולמי, באמצעות "תרומות" לקמפוסים בארה"ב, בתמיכות לקבוצות ספורט, בהשקעה בקבוצות הלובי המובילות בארה"ב, וכל זאת המטרה להסיט את דעת הקהל האמריקאית והעולמית כנגד ישראל וכנגד יהודים.

ההתפרצויות האחרונות בעולם כנגד מדינת ישראל וכנגד יהודים היא תוצאה ישירה של תמיכות קטאר. לאורך כל השנים היכולת של מדינת ישראל להתמודד עם מדינות תומכות טרור הייתה מוגבלת ועד לא קיימת. הצעת החוק מבקשת לקבוע לראשונה מהי מדינה תומכת טרור, להעניק מגוון כלים להתמודדות עם אותן המדינות, ובסופו של דבר להגביר את אפקטיביות המלחמה בטרור ובתשתית המאפשרת אותו.

הפגנות פרו פלסטיניות בגרמניה
הפגנות פרו פלסטיניות בגרמניה | צילום: רויטרס

בהתאם, מוצע להקים גוף במטה לביטחון לאומי אשר תפקידו יהיה להוביל את המאבק מול אותן מדינות תומכות טרור, בין היתר, על ידי איסוף נתונים וריכוז מאמץ פנים ממשלתי ומדיני על מנת לפעול כנגד אותן המדינות.

בנוסף, מוצע לקבוע כי האיסורים החלים מכוח חוק פקודת המסחר על מדינות אויב ונתיניהם יחולו גם על מדינות אשר יוגדרו כמדינות תומכות טרור וכן תיאסר קבלת תרומות מאותן המדינות, אלא באישור חריג.

החוק של ח"כ סעדה הגיע לוועדת השרים לחקיקה פעמיים - פעם בסוף השנה שעבר ופעם בתחילת חודש ינואר השנה, והוחלט לא לקדם אותה, לפי הפרוטוקול - "לבקשת גורמי הביטחון".

על פי הגורמים בממשלה, המל"ל זה הגוף שהתנגד לקידום החוק, בגיבוי לשכת ראש הממשלה. ביום ראשון הקרוב ייעשה, כאמור, ניסיון נוסף להעלות את הצעת החוק לאישור וועדת השרים לענייני חקיקה.

תגיות:
קטאר
/
משה סעדה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף