היועמ"שית צוחקת מהצד: הצעת החוק נגדה ירדה מהפרק - לבינתיים

המשבר הקואליציוני גרם לכך שפעם נוספת נמשכו חוקים חשובים ביותר לקואליציה – ובראשם החוק לפיצול תפקידיה של היועצת המשפטית לממשלה. הסיבה למשיכת החוקים היא כי ללא החרדים אין לקואליציה רוב

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
יהדות התורה
יהדות התורה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה
נתניהו עם בכירי יהדות התורה אייכלר ופרוש
נתניהו עם בכירי יהדות התורה אייכלר ופרוש | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

המפלגות החרדיות דורשות לראות התקדמות משמעותית ביחס לחקיקת חוק הגיוס לפני שיחסרו למשמעת קואליציונית, כאשר הם מוכנים אף להחריף את צעדיהם ולא להישמע לעמדות הקואליציה בוועדות ובהמשך אף בהצבעות המליאה בימי שני.

אתמול היחסים עם החרדים הגיעו לסף פיצוץ, עד כדי איום בפרישה מיידית מהקואליציה בשל החלטת הצבא לצאת למבצע מעצר עריקים ערערה את יסודות הקואליציה, יסודות שגם ככה לא יציבים. הסערה שגרמה הודעת הצבא, הייתה יכולה לפרק את הקואליציה כבר אתמול – ממש ככה. אלא שבשעות הצהריים, לפתע הרוחות נרגעו. לפי מידע שהגיע למעריב, גורמים במערכת הביטחון הבהירו לגורמים בקואליציה כי חרדים לא ייעצרו – והסערה שככה.

תגיות:
חרדים
/
חוק הגיוס
/
הצעת חוק
/
יועמ"ש
/
גלי בהרב-מיארה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף