כהן ביקר את משרד האוצר ואמר כי "נתקלנו בפופוליזם של פקידי האוצר אחרי פרסום המסקנות. הדרך לייצר תחרות היא לא לדכא את החברות הקיימות אלא לעודד כניסה של שחקנים חדשים". לדבריו, אם חברות הגז ינצלו את כוחן ויעלו מחירים – "הן יישאו בתוצאות".
בנוגע לאנרגיות מתחדשות הבטיח כהן לעמוד ביעד של 30% אנרגיה מתחדשת עד 2030. "החסם העיקרי הוא רשת ההולכה. אנרגיה סולארית זולה יותר ואנו מעודדים את הציבור להיכנס לתחום", אמר. כהן התייחס גם לרשת חלוקת הגז ואמר כי בכוונת המשרד להלאים את רישיון חברת רותם בירושלים: "הפרטת הרשת הייתה שגיאה. כיום, מי שגר בפריפריה משלם יותר, וזה מצב לא סביר."
מנכ"ל חברת החשמל, מאיר שפיגלר, עדכן: "עד סוף 2026 נפסיק את השימוש בפחם. אנו משקיעים במעבר לגז ובטכנולוגיות כמו מימן והיתוך גרעיני". ח"כ ואטורי סיכם: "נקיים ישיבות המשך עם חברת החשמל וגורמים נוספים כדי לראות איך מחברים את הגז ומורידים את המחיר. אם האזרח לא מרגיש את זה – איזו מין מעצמת גז אנחנו?".