הוועדה לביטחון לאומי התכנסה היום (ב') לדיון בנושא פירוק עמותות החשודות בתמיכה בארגוני טרור, בעקבות בקשתה של ח"כ לימור סון הר מלך מעוצמה יהודית בשיתוף חברי כנסת נוספים.

במהלך השנים האחרונות עלו מקרים שבהם עמותות פעלו במסווה של פעילות אזרחית, תוך ניצול מעמדן המשפטי ואמון הציבור. בין היתר נבחנו חשדות חמורים כלפי שתי עמותות בולטות: העמותה האסלאמית למען נזקקים ועמותת המעשים ההומניטריים.

יו״ר הוועדה לביטחון לאומי ח״כ צביקה פוגל אמר כי אצל שתי העמותות "עלה חשש ששיתפו פעולה עם ארגונים שהוכרזו כארגוני טרור. בעקבות הממצאים של החקירות, ננקטו כנגדן צעדים משפטיים כולל בקשה למתן צווי פירוק. לאפשר להן להתקיים בישראל זה שווה ערך להתאבדות".

צביקה פוגל (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
צביקה פוגל (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)

"אני לא מתכוון לאפשר לכסף להגיע לארגוני טרור דרך מפלגה שמכהנת בכנסת, זה סרטן ממעיר שפוגע במדינה. יתכן מצב שבו תקציב מדינת ישראל שאושר הלך בכספים הקואליציוניים לעמותה שתומכת טרור", אמר.

ח״כ לימור סון הר המלך טענה: ״ישנו תחקיר מקיף על שלוש מעמותות רע״ם שקשורות לטרור- עמותת אל אקצא, עמותת 48 ועמותת המעשים ההומניטריים. הן כולן קשורות בטרור. מפלגת רע״ם הייתה בקשר איתם כולל בשנים שהם היו בקואליציה. יש פה התעלמות וחיזוק של פשיעה כנגד העם שלנו. זה למעשה חיזוק ועידוד טרור. אם אנו חוששים לסגור עמותות שפועלות בשת״פ הדוק שהוגדרו בחוק מדינת ישראל ככאלו, זו תמיכה בטרור. אנחנו לא רוצים פלסטרים אנחנו רוצים לעקור את מהשורש את מימון הטרור דרך עמותות".

ח״כ אריאל קלנר אמר: "אנו במלחמה. ובה יש את האויב שרוצח, ויש את האויב שמשתמש נגדנו בכל הכלים שעומדים לרשותו. ומבחינתו אפשר לעבור דרך העולם המגזר השלישי עמותות. אנחנו נלחמים על החירות שלנו, וצרך לקחת את נושא הזה בשיא הרצינות".

ח''כ אריאל קלנר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ח''כ אריאל קלנר (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

ח״כ צבי סוכות שהשתתף אף הוא בדיון אמר: "אלו נושאים בליבת הקיום שלנו. מטרת התנועה האיסלאמית היא השמדת המדינה דרך המימון של עמותות צדקה – ככה הם מייצרים בסיס פעולה רחב, ומגייסים אנשים אלימים".

הרצל חג׳אג׳ אביה של סגן שיר חג'אג' שנרצחה בארמון הנציב הוסיף ואמר: ״לפי החוק מי שמעביר רכוש לארגוני טרור דינו מאסר של שבע שנים. לפי הנתונים, 12 ארגוני טרור תומכי חמאס העבירו כספים בשווי שעשוי להגיע לעשרות מילוני שקלים. אסור לאפשר לכסף הזה להגיע לארגוני טרור, זה עולה לנו בדם. צריך לנתק את צינורות החמצן של החמאס".

בסיום הישיבה הוחלט כי בשבוע הבא הוועדה תקיים דיון חסוי, בכדי להחליט איזה סוג חקיקה הוועדה רוצה לקדם. יו"ר הוועדה ח"כ צביקה פוגל אמר: "יש לנו מכנה משותף והוא קיומה ושגרת חיים נורמאלית של מדינת ישראל ולא קיום של מי שרוצה לאיים עלינו".