את תגובתו פתח הלוי בדברים: "כל עוד החמאס שולט בשטח ובמשאבים, לא נוכל לנצח. אנחנו פוגעים בחמאס, לא מכריעים אותו. בתוכנית החדשה אנחנו מגלים שמשפחות חמאס יקבלו אוכל, ויחזרו לבית - ויתנו למחבלים הרוצחים, בני המשפחה".
עוד אמר הלוי: "גם מי שאין לו קשר ישיר לחמאס, המחבלים יקחו להם את האוכל. הסיוע נשאר בשליטת חמאס, גם במודל הזה. שוב שולחים את החיילים שלנו לשטח לטיהור הרחובות והפירים. למה לא לעשות מצור? אז הרמטכ"ל קיבל את עמדת הפצ"רית שאי אפשר לעשות מעצור על כל עזה, אבל למה לא לעשות מצור על תא שטח אחרי תא שטח?"
לסיום, אמר: "לכן לא הצבעתי נגד הארכת צווי ה-8 ודרשתי שהתוכנית תשתנה לתוכנית הכרעה. זכיתי לעלבונות משר הביטחון, לא מרשים אותי. קיבלתי הודעה בעקבות כך שאני מושעה עד להודעה חדשה מוועדת חוץ וביטחון. לא אני מושעה, אלא קולות הלוחמים שאני מייצג מושעים".