המנהיג העליון באיראן, עלי חמינאי, התייחס להתקדמות בשיחות הגרעין מול ארצות הברית וממשל טראמפ בעומאן. על אף דיווחים על התקדמות בשלל נושאים, חמינאי מדבר בגלוי על כך שהוא אינו תולה בשיחות תקוות גדולות, ואף הוסיף מספר איומים בטון תקיף הרבה יותר מזה שנקט בו מאז החלו השיחות, מה שעשוי להעיד כי הן על סף פיצוץ.

"אין תקווה במשא ומתן הגרעיני עם ארצות הברית". קבע חמינאי כאשר נשא נאום לציון יום השנה למותו של הנשיא האיראני, אבראהים ראיסי, שכזכור מצא את מותו בהתרסקות מסוק מסתורית. בנוסף, הוא אמר כי משא ומתן גרעיני עקיף עם ארה"ב "לא יוביל לשום מקום". בנוסף הוא הדגיש כי טהרן לא תוותר על זכותה להעשיר אורניום.

אירועי לווית הנשיא ראיסי באיראן (צילום: רויטרס)
אירועי לווית הנשיא ראיסי באיראן (צילום: רויטרס)

כזכור, גם מצידו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נשמעו איומים מרומזים לאורך התקופה מאז שהחלו השיחות. טראמפ אמר כי הוא מעדיף שאיראן תפורק מיכולותיה הגרעיניות מבלי להיכנס לעימות, או "להטיל פצצות", כלשונו. אך טראמפ גם אמר כי אם השיחות יתפוצצו, הוא מוכן גם ל"דרך אחרת".

בנאומו היום, הוסיף חמינאי להעלות את אטון ואמר: "לא נחכה לאישור של אף אחד. וההצהרות האמריקאיות על מניעת העשרה אינן מקובלות ומגוחכות". חמינאי עוד הוסיף כי "המשא ומתן שהחל בתקופת כהונתו של ראיסי היה חסר תוצאות ולא צפוי להיות פורה גם עכשיו".

בין דבריו, התייחס חמינאי גם לדבריו של השליח האמריקני למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, ואמר כי ההסלמה באה בתגובה להצהרותיו, לאחר שהדגיש את הצורך בעצירה מוחלטת של העשרת אורניום, תנאי שטהרן כבר אמרה בגלוי כי היא מחשיבה כ"בלתי מציאותי". חמינאי עוד הוסיף בדבריו כי "האמריקאים הופכים כל הסכם לבלתי אפשרי", ברקע הדיווחים על דחיית הזמנה לסבב החמישי של השיחות בעומאן, על ידי האיראנים.