שרי החוץ של האיחוד האירופי קיימו היום (שלישי) דיון על הצעתה של מדינת הולנד, להשעות את הסכם האסוציאציה בין האיחוד האירופי לישראל. ההחלטה שהתקבלה ברוב קולות (17 בעד, 10 - נגד) בסוף הדיון, קובעת כי הסכם האסוציאציה עם ישראל "ייבחן" וכי במקביל יתבצע מעקב אחר המצב ההומניטרי בעזה והספקת הסיוע לרצועה. קאיה קאלאס, שרת החוץ של האיחוד האירופי, הודיעה על ההחלטה לאחר אישורה.
גורם מדיני ישראלי מגיב להחלטת האיחוד האירופי ואומר: "הניסיון לעשות לנו מארב דיפלומטי - נכשל". לדבריו, "כל מה שראינו ב-24 שעות האחרונות - זה מהלך דיפלומטי שמתוכנן מראש וגם ידענו עליו". לדברי גורם מדיני, מדובר במהלך הכולל בתוכו את הודעת בריטניה, צרפת וקנדה שפורסם אתמול; הודעת שר החוץ הבריטי, דיוויד לאמי, היום בפרלמנט בלונדון - על הקפאת ההסכם שכבר הוקפא הלכה למעשה, ועל הסנקציות על מספר פעילים ישראלים; והדיון של שרי החוץ באיחוד האירופי על האפשרות של השעיית הסכם האסוציאציה עם ישראל.
גורם מדיני קובע, כאמור, כי המארב הדיפלומטי סוכל. לדבריו, השפה של הודעת קאיה קאלאס לאחר הדיון על כך שהאיחוד האירופי "יבחן" את הסכם האסוציאציה ובמקביל - יעקוב אחרי הספקת הסיוע ההומניטרי לעזה - היא שפה דיפלומטית מאוד מתונה ואלסטית. "ההחלטה לא מדברת במונחים של "השעיה", אלא במונחים של "בחינה" ו"מהלך".
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
כמו כן, מבחינת ישראל, חשוב היחס בהצבעה על ההחלטה. 17 שרים הצביעו נגד ישראל, כאשר 10 היו בעד ישראל. מדובר לא רק בכמות, אלא גם - באיכות המדינות שהתנגדו להחלטה והתייצבו לצד ישראל: גרמניה, איטליה. צ׳כיה, יוון, קפריסין, הונגריה, בולגריה וקרואטיה.