"היינו אמורים להיות הקורבן והפכנו לתוקפן": מומחית לאירופה על משבר האמון עם ישראל

מדוע מבחינת אירופה הפכנו מקורבן לתוקפן? ד”ר אסתר לופטין, מומחית לאירופה מהמחלקה לשפות זרות באוניברסיטת תל אביב, הציגה בריאיון מיוחד ל"מעריב" את הזווית של הזירה הפוליטית האירופאית

פלד ארבלי צילום: ללא
דגל האיחוד האירופי בלונדון
דגל האיחוד האירופי בלונדון | צילום: רויטרס
2
גלריה
ראשי מדינות G7 בבריטניה
ראשי מדינות G7 בבריטניה | צילום: רויטרס

לטענתה של לופטין, הדימוי הבין לאומי של ישראל ספג מכה קשה: “אנחנו רואים כי מבחינת המוניטין שלנו בעולם – שבעה באוקטובר עשה לנו נזק, שזה כמובן אירוני. זה כמו להגיד שהשואה עשתה לנו נזק. אנחנו היינו אמורים להיות הקורבן – אבל הפכנו, מבחינתם של רבים בעולם, לצד התוקפן”.

עוד אמרה: "אנחנו רואים את זה לא רק בגרמניה – גם באיטליה, בהולנד. אפשר להבין כי יש הבדל בין האנשים שיוצאים לרחובות לבין מיליון איש שמצביעים בעדנו. זה משהו שאנחנו רואים בצורה מאוד בולטת – פער בולט בין הציבור האירופי להנהגה שלו”.

היא הסבירה: “בהסכם הזה, בסעיף מספר 2, כתוב שישראל מחויבת לזכויות אדם ולעקרונות דמוקרטיים. בשבוע שעבר שר החוץ של הולנד טען שצריך לבחון אם לבטל את ההסכם עם ישראל. אתמול דנו בכך בקרב המועצה האירופית – שם התקבלה החלטה כי 17 מדינות מתוך 27 טענו כי יש צורך לבחון עד כמה ישראל עומדת בתנאי ההסכם, ואז אם יש הפרה של ההסכם – אפשרי לבטלו”.

עם זאת, היא ציינה שקיימת גם חזית תומכת בישראל: “צריך לזכור דבר אחד – רוב המדינות הסכימו לבחון אם יש הפרה מצד ישראל, אבל גם הרבה מדינות התנגדו לכך – ביניהן גרמניה, איטליה, צ’כיה, יוון, קפריסין, בולגריה, קרואטיה, הונגריה. יש התנגדות”.

תגיות:
האיחוד האירופי
/
דיפלומטיה
/
יחסים בינלאומיים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף