"בפסק דינו של בג"ץ מהיום בעניין סיום כהונת ראש השב"כ נקבע, כי החלטתך להביא את הנושא בפני הממשלה נעשתה במצב של ניגוד עניינים. עוד נפסק, כי היה עליך להימנע מכל מעורבות בסוגיה זו", כתבה היועמ"שית.
על פי עמדתה, "במצב דברים זה, ובמכלול נסיבות העניין, עליך להימנע מכל פעולה הנוגעת למינוי ראש שב"כ קבוע או ממלא מקום. זאת, עד להשלמת הבחינה המשפטית של העניין, לימוד פסק הדין ויישומו על הנסיבות העובדתיות העדכניות".
עוד הוסיפה היועצת המשפטית לממשלה כי "נוכח דחיפות העניין, נגבש בימים הקרובים הנחיות משפטיות בעניין מינוי ראש שב"כ חדש אשר יבטיחו את תקינות ההליך".
במסיבת העיתונאים שקיים הערב נתניהו, התייחס להודעתה של היועמ"שית, ואמר: "החוק מקשה על מינוי ופיטור ראש השב"כ, זה אותו דבר אבל הפלא ופלא - אחרי פסק הדין שקיבלנו שיש הרבה ביקורת לגביו - ממש באותו רגע בתזמון מופלא אני מקבל מכתב מהיועמ"שית והיא אומרת לי - אתה לא יכול למנות ראש שב"כ. למה? כי אני בניגוד עניינים. אני? היא בניגוד עניינים - היא בניגודי עניינים. זה גמל עם שתי דבשות - שלא רואה אותן.
"מה שהתברר לפני ימים אחדים במשפט שלי שעד התביעה הוא קרוב מאוד מאוד ליועמ"שית, והיא לא טרחה לדווח על זה. זה ניגוד עניינים פר אקסלנס, אתם יודעים מה היה קורה אם אני הייתי נתון בדבר כזה. דבשת שנייה - יש לה קרבה של שנים לראש השב"כ. מחר היא צריכה לתת תשובה על ניגוד העניינים הזה, והיום היא מודיעה לי שאני זה שבניגוד עניינים. אנחנו במלחמה קשה, מול חמאס והם במלחמה קשה בממשלה שנלחמת בחמאס. הם פוגעים בביטחון ישראל כשהם מקשים על מינוי ראש שב"כ".
כזכור, בפסק הדין שניתן מוקדם יותר היום כתב השופט יצחק עמית: "שבמועד קבלת ההחלטה להעלות את נושא סיום כהונת ראש השב"כ לסדר היום וכן במועד הישיבה שדנה בהצעת החלטה 2904, ראש הממשלה היה מצוי בניגוד עניינים, באופן שצריך היה למנוע ממנו כל מעורבות בסוגיית הפסקת כהונת ראש השב"כ".