ההחלטה להעלות את החוק באה לאחר שוועדת שרים לענייני חקיקה, באופן מפתיע, אישרה את החוק לתמיכה בקריאה טרומית למרות הלחץ הכבד מצדה של היועמ"שית והתנגדותה הנחרצת לאישור החוק. לפי גורמים משפטיים, לעמדת היועמ"שית ניתן להסתפק בחוק הקיים בכדי להעמיד לדין את מחבלי הנוח'בה.
לעומת זאת, גורם משפטי בכיר הסביר את הקריטיות בקידום החקיקה של שמחה רוטמן ויוליה מלינובסקי, אליה מתנגדים בכירי משרד המשפטים: "המערכת המשפטית ככלל עדיין נמצאת בקונספציה של טרום שבעה באוקטובר. עם הפרקליטות שרוצה את סדרי דין ודיני ראיות 'רגילים' ועבירות קלאסיות, ועם הדרך שבה בתי המשפט מתנהלים - אולי הנכדים שלנו יזכו לראות את ההרשעות נגד מחבלי הנוח'בה".
יש לציין כי כאשר חשפנו ב"מעריב" את התנגדותו של פרקליט מחוז דרום, ארז פדן, לחוק אותו יזמו רוטמן ומלינובסקי, במשרד המשפטים מסרו בתגובה: "שקר". בדיון החסוי האחרון, פדן התפתל לאור הפרסום ב"מעריב", ואמר כי הוא אינו זה שקובע את המדיניות – אלא הממשלה. עם זאת, פדן המשיך לנסות לעצור את חקיקת החוק של רוטמן ומלינובסקי.
לבקשת משרד המשפטים, התקיים לאחרונה כאמור דיון חסוי בכנסת בנושא אשר נועד לשכנע את חברי הוועדה החסויה כי יש להמתין עם קידום החקיקה. עם זאת, במסגרת הדיון פרקליט מחוז דרום ארז פדן בחר שלא לחשוף פרטים קריטיים בפני חברי הכנסת, תוך שהוא ממשיך לנסות לעכב את קידום החוק.
ביום ראשון התקיים דיון בוועדת שרים לענייני חקיקה. השרים התחמקו ברובם מתשובה ברורה לשאלת מעריב האם יתמכו בחוק. בסופו של דבר, החוק אושר לתמיכה בקריאה טרומית כאשר השרים שלמה קרעי ועמיחי שיקלי היו השרים שהובילו את התמיכה בחקיקה החשובה.