הפצצה של צ'ייני: "ישראל תהיה בסכנה קיומית - תבחרו אם אתם רוצים להילחם עד הכדור האחרון"

מפקד חיל הים לשעבר, אליעזר צ'ייני מרום, שוחח עם אודי סגל וענת דוידוב על מצב המלחמה ברצועת עזה והזהיר - אנחנו מתקרבים לכאוס. צ'ייני טען שמתקיים מתח פנימי בעמדת ישראל כפי שעולה מדברי נתניהו

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
פלסטינים בעזה
פלסטינים בעזה | צילום: רויטרס
3
גלריה
משאיות סיוע הומניטרי במעבר כרם שלום הבוקר
משאיות סיוע הומניטרי במעבר כרם שלום הבוקר | צילום: רויטרס

צ'ייני התייחס לשליטת חמאס ברצועה וטען: "אני משליך את זה גם על המו"מ שמתקיים כרגע דרך האמריקנים והמתווכות. אני לא בטוח במצב שנוצר שבפרק זמן קצר מאוד מעכשיו תהיה לנו כתובת אחת ברצועת עזה. ודמיין לעצמך שאנחנו צריכים לנהל מו"מ עם חמאס, עם הג'יהאד ועם פלגים כאלה ואחרים שמחזיקים בחלק מהחטופים ולצערי הרב בחלק מהחללים ברצועה. זה מצב שהוא בלתי נסבל ובלתי אפשרי, ולכן אני חושב שהזמן מתקתק במהירות אדירה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים. 21.5.25
ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת עיתונאים. 21.5.25 | צילום: אלכס קולומויסקי, פול

עם זאת, צ'ייני מצביע על פתרון: "אבל יש פתרון: מדינות ערב הסוריות המתונות ומצרי, בעיקר מצרים, פתאום היא הגישה הצעה והיא מעוניינת לייצר משהו אחר ברצועה. יש להם גם כמובן אינטרסים, האינטרס שלהם הוא להשתתף בשיקום עזה, זה הרבה מאוד כסף, ולהתחבר לרכבת האמריקנית, אמירתית, סעודית, קטארית. אני חושב שאנחנו צריכים לתת לדבר הזה סיכוי ולבחון את הדבר הזה. לא בחנו את הדברים האלה בכלל. שללנו את זה מראש".

תגיות:
חמאס
/
אליעזר מרום
/
סיוע הומניטרי
/
משא ומתן
/
המלחמה בעזה
/
עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף