סקר מנדטים חדש: יריב נוסף נושף בעורפו של נתניהו

הליכוד בהנהגת בנימין נתניהו יזכה ב-22 מנדטים, ואחריו ישראל ביתנו עם 17 מנדטים. המחנה הממלכתי בהנהגת בני גנץ יקבל 15 מנדטים, ואחריו מפלגת הדמוקרטים עם 13 מנדטים. עוצמה יהודית - 8 מנדטים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו בנאום במליאת הכנסת
בנימין נתניהו בנאום במליאת הכנסת | צילום: מרק ישראל סלם

סקר חדש שנערך עבור כאן חדשות מצביע על תמונה פוליטית משתנה, כאשר הליכוד ממשיך להוביל אך עם ירידה משמעותית, בעוד ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן זוכה להקפצה דרמטית ומגיעה למקום השני. על פי הסקר, הליכוד בהנהגת בנימין נתניהו יזכה ב-22 מנדטים, ואחריו ישראל ביתנו עם 17 מנדטים - עלייה משמעותית שמציבה את המפלגה כגורם מכריע בזירה הפוליטית.

המחנה הממלכתי בהנהגת בני גנץ יקבל 15 מנדטים, ואחריו מפלגת הדמוקרטים עם 13 מנדטים. יש עתיד בראשות יאיר לפיד תזכה ל-12 מנדטים, בעוד המפלגות החרדיות ממשיכות בכוחן - ש"ס עם 10 מנדטים ויהדות התורה עם 8 מנדטים. עוצמה יהודית בהנהגת איתמר בן גביר תשיג גם היא 8 מנדטים. בחלק הערבי של המפה הפוליטית, רע"מ תזכה ל-6 מנדטים, חדש-תעל ל-5 מנדטים. לעומתם הציונות הדתית תסתפק ב-4 מנדטים בלבד.

עם בנט, מפלתגו תזכה ל-25 מנדטים. הליכוד ל-22, ליברמן ל-11 ויאיר גולן ל-10. גם ש"ס - 10, יש עתיד, המחנה הממלכתי ועוצמה יהודית - 8. יהדות התורה - 7, חד"ש-תע"ל - 6, ורע"ם - 5. בסקר עם בנט, לפי כאן 11 - סמוטריץ' ובל"ד לא עוברים את אחוז החסימה.

השוואה לסקר מעריב

בקרב המפלגות הקטנות יותר, עוצמה יהודית ירדה ממנדט אחד מ-9 ל-8 מנדטים, ש"ס עלתה ממנדט אחד מ-9 ל-10, ויהדות התורה עלתה ממנדט אחד מ-7 ל-8. חדש-תעל ירדה ממנדט אחד מ-6 ל-5, ורע"מ עלתה משמעותית משני מנדטים מ-4 ל-6. יש לציין כי הציונות הדתית לא הופיעה בסקר הקודם אך זוכה כעת ל-4 מנדטים.

הסקר מצביע על מציאות פוליטית מורכבת בה אף גוש לא מגיע לרוב ברור, מה שמותיר את השאלה של הרכבת קואליציה פתוחה. השינויים בין שני הסקרים מעידים על תנודתיות פוליטית ועל כך שהציבור עדיין מחפש כיוון ברור.

62% לא סבורים שישראל קרובה לניצחון במלחמה

בסקר שנעשה בכאן 11 עלה כי  53% מהציבור הישראלי סבור שישראל צריכה להסכים לעסקה מלאה, שתכלול את שחרור כל החטופים - בתמורה להפסקה מוחלטת של המלחמה, נסיגת צה"ל מכל שטחי הרצועה ושחרור אלפי מחבלים פלסטינים. 62% האמינו שישראל לא קרובה לניצחון המוחלט - 84% מהאופוזיציה ו-73% חילונים. רק 19% ענו שישראל קרובה לניצחון.

תגיות:
הליכוד
/
סקר מנדטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף