בדרך לבחירות? "עד יום שלישי נתניהו יחליט אם יש לו ממשלה"

נתניהו לא משדר לחץ בנוגע לחוק הגיוס, ובקואליציה סבורים כי הוא נוטה להאמין שהחרדים לא יפילו את הממשלה כבר ביום שלישי, כך שיש מרווח זמן קטן בכדי להמשיך לגבש את נוסח החוק בוועדת חוץ וביטחון

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובןאנה ברסקי צילום: פרטי
יצחק גולדקנופף, בנימין נתניהו
יצחק גולדקנופף, בנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה

הדרך בה יש להרעיד את הקואליציה נמצאת במחלוקת אצל החרדים. בעוד אצל חלק מהסיעות החרדיות סבורים כי יש להמשיך את הלחץ על הקואליציה בהחרמת ההצבעות בימי רביעי ואולי אף להחריף את הסנקציה ולהרחיב אותה לימי שני – האדמו"ר מגור סבור כי יש לפרוש מהממשלה כבר ביום שלישי ולהפיל אותה.

בקואליציה ישנם שני מחנות ביחס לאיומי החרדים. מחנה אחד חושש מהפלתה של הקואליציה, בעוד המחנה האחר לא מאמין שהחרדים יפילו את הממשלה – כאשר הסכנה שלהם מהממשלה הבאה יכולה להיות גדולה בהרבה, וכאשר היועצת המשפטית לממשלה מורה על גיוסם של כלל החרדים בשנת הגיוס הבאה – מה שמצריך מבחינתם פתרון מהיר.

בכיר בסיעות הקואליציה אמר ל"מעריב" כי במידה והחרדים יבחרו להפיל את הממשלה, הסיכוי שחוק הגיוס במתכונתו המתוכננת יעבור בממשלה הבאה – גם אם היא תהיה מאותו הרכב בדיוק – אפסי עד לא קיים. "אם החרדים יפילו את הממשלה, המגזר היחיד שיפסיד מכך יהיה המגזר החרדי", טען הבכיר.

בנימין נתניהו, יולי אדלשטיין
בנימין נתניהו, יולי אדלשטיין | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
תגיות:
בנימין נתניהו
/
חרדים
/
יולי אדלשטיין
/
חוק הגיוס
/
קואליציה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף