ועדת הכספים אישרה היום (שני) את הצו הקובע כי מס הקנייה על רכבים חשמליים יעמוד על 45% בשנת 2025 – ולא יעלה ל-83% כפי שנקבע בחוק. מדובר בשיעור מס שעמד על 35% בשנת 2024. בנוסף, הוועדה קבעה כי צמצום הטבת "המיסוי הירוק" לרכבים שאינם חשמליים – לפי דרגת זיהום האוויר שלהם – ייקבע כהוראת שעה עד סוף שנת 2028, ולא כהוראה קבועה כפי שביקשה רשות המיסים.

עוד קבעה הוועדה כי מס הקנייה על רכבים חשמליים מסחריים, שמנועיהם מבוססי דלק מזהמים וחדירתם לארץ עדיין נמוכה, יוותר על 35% עד סוף 2026. ההחלטה התקבלה לאחר הידברות בין ועדת הכספים לבין רשות המיסים, בעקבות דיון שהתקיים בחודש מרץ. בדיון ההוא התנגדו חברי הכנסת לצמצום ההטבות לרכבים חשמליים, וביקשו לפצל את חלקי הצו. ברשות המיסים ציינו אז כי צמצום ההטבות לרכבים שאינם חשמליים נועד לממן את המשך ההטבות לרכבים חשמליים, בעלות של מאות מיליוני שקלים.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

לצד אישור הצו, יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני ביקש להטיל רביזיה על ההצבעה, כדי לאפשר בחינה של הארכת ההטבות לרכבים חשמליים גם לאחר שנת 2025 ועד לסוף 2028. משרד התחבורה הביע תמיכה במהלך, אך במשרד האוצר הבהירו כי אין כרגע מקור תקציבי למהלך כזה.

במהלך הדיון הצהירו נציגי רשות המיסים כי יפורסם עד סוף החודש תזכיר נוסף בנוגע להקלות במס על יבוא מקביל, בהתאם לדרישת הוועדה. לפי נתוני משרד האוצר, יישום הצו החדש צפוי להכניס לקופת המדינה כ-650 מיליון שקלים בשנה, ובשנת 2028 צפויה תוספת של כ-900 מיליון שקלים בשנה.