בן גביר מציע לבחון: חימוש מהיר של אזרחים עובדי צה"ל

השר לביטחון לאומי בן גביר ממליץ לשר הביטחון כ"ץ לבחון את ההצעה לחימוש כ-8,000 אזרחים עובדי צה"ל בנשק, וממליץ "להשוות את דרגותיהם לדרגות צבאיות". עוד ציין כי ירחיב את הגדרת "כוחות הביטחון"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: פלאש 90
2
גלריה

הוא הציע לבחון שתי אפשרויות להסדרה בהליך מהיר: חימוש אוכלוסיה זו בכלי ירייה צבאיים תחת האפשרות שצה"ל יהווה רשות רישוי עצמאית הבוחרת לחמש את עובדיה או חייליה, או "להשוות את דרגותיהם של אזרחים עובדי צה"ל לדרגות צבאיות, ושהדבר יתבטא בממש"ק הצה"לי ובטופס 830" ויהיה רלוונטי לדרגות המזכות נשיאת כלי נשק, מדרגת סגן או רס"ר ומעלה - כך לפי המכתב. בפנייה שהעביר ציין כי מדובר ב"אותה אוכלוסיה איכותית שתורמת רבות למען מדינת ישראל".

ישראל כ''ץ נאום יום הזיכרון
ישראל כ''ץ נאום יום הזיכרון | צילום: צילום מסך

השר ציין בפני כ"ץ כי עמדת גורמי המקצוע במשרד לביטחון לאומי היא המלצה על החלופה השנייה, בה בעצם יתווספו אזרחים עובדי צה"ל לממשקים הצבאיים: "היא מכניסה את האוכלוסייה הזו תחת התבחין של 'שירות בכוחות הביטחון', וזו החלופה המועדפת על מנת להרחיב את מעגל הזכאים לרישיון כלי ירייה באמצעות אוכלוסיה איכותית זו", ציין.

לדבריו, "הרפורמה שהוביל חימשה את אזרחי צה"ל ובכל יום שעובר הוא מבין כי אותם אלו הנכונים שהנשק האזרחי בידם מסייעים לרבות לביטחון אזרחי מדינת ישראל והדברים הוכחו במספר אירועי טרור ואירועים נוספים שבהם השימוש בנשק הציל חיים".

תגיות:
ישראל כץ
/
איתמר בן גביר
/
אזרח עובד צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף