לאחר בלימת פיזור הכנסת: זה המהלך החדש של החרדים נגד הממשלה

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף צפוי לפרוש מהממשלה לאחר נפילת החוק לפיזור הכנסת - אלא אם האדמו"ר מגור יורה לו אחרת; גורמים בקואליציה מטילים "ספק רב" בנכונותו של גולדקנופף לוותר על תפקידו

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
ח"כים חרדים במליאה
ח"כים חרדים במליאה | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
2
גלריה
יצחק גולדקנופף, בנימין נתניהו
יצחק גולדקנופף, בנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

עם זאת, גורמים בקואליציה מטילים "ספק רב" בנכונותו של גולדקנופף לוותר על משרד הבינוי והשיכון, לאור ההשפעה הרחבה שיש לו במשרד על אינטרסים החשובים לציבור החרדי. באגודת ישראל לעומת זאת, היו נחרצים כי גולדקנופף צפוי לפרוש מהממשלה - אלא אם הוא יקבל הוראה אחרת מהאדמו"ר מגור.

גורמים ביהדות התורה טוענים כי מתחת לפני השטח, תוצאות ההצבעה לפנות בוקר על פיזור הכנסת הן רעידת אדמה מבחינת הציבור החסידי שמצביע לאגודת ישראל. זאת, מכיוון שהקו המתון אותו מוביל האדמו"ר מבעלזא הגיע להישג - בעוד הקו הניצי אותו הוביל האדמו"ר מגור ספג הפסד צורב.

תגיות:
פיזור הכנסת
/
אגודת ישראל
/
יצחק גולדקנופף
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף