זה לא יקרה השבוע: מקרון משאיר את אבו מאזן על אש קטנה

סערות רבות יצר לאחרונה נשיא צרפת, עמנואל מקרון, בחילופי דברים עם בכירים ישראלים ואף עם ראש הממשלה נתניהו שהגיבו בחריפות לדבריו, אמר ל"מעריב": ״ישראל הצליחה לפגוע ביכולת של איראן בתחומי הגרעין והטילים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עמנואל מקרון, מחמוד עבאס
עמנואל מקרון, מחמוד עבאס | צילום: Ludovic Marin/Pool via REUTERS
2
גלריה

לאיראן אחריות כבדה בערעור היציבות באזור ותמיכה בפרוקסי, והיא איימה ישירות בראש ובראשונה על קיומה של ישראל. עכשיו יש לחדש מו"מ מדיני וטכני. צרפת והאירופים נותרו מחויבים להסכם הגרעין הקודם ולכן יש להם תפקיד בכל הסדר חדש. מקרון שוחח אתמול עם נתניהו בצד מנהיגים אחרים באזור.

עלי חמינאי
עלי חמינאי | צילום: רויטרס

לגבי עזה אמר, כי יש לו לעתים קרובת מחלוקת עם נתניהו וחברי ממשלתו משום שההחלטות שהם מקבלים '"החלטות רעות לבטחונה של ישראל'. פעולה הקרקעית המסיבית  עם קורבנות אזרחיים כה רבים היא 'בגידה  בהיסטוריה ובזהות של ישראל' ומסוכנת לבטחון ישראל מחר.

צרפת אינה רוצה מזרח תיכון עם איראן בעלת נשק גרעיני ואינה רוצה בו עם עזה כבושה למשך זמן שהתושבים בה מקבלים יחס קשה. לכן היא בעד פתרון של שתי מדינות שיחיו זו לצד זו בשלום ובטחון כולל זכות ישראל לביטחון ולהגן על עצמה. היא לא ויתרה על ההכרה במדינה הפלשתינאית, אבל כאמור, זה לא יקרה השבוע.

נתניהו, הגיב למקרון וכתב אז: "מקרון שוב בחר לעמוד לצד ארגון טרור אסלאמיסטי רצחני ולהדהד את התעמולה השקרית שלו, תוך האשמת ישראל בעלילות דם. ישראל מנהלת מאבק רב-זירתי על קיומה בעקבות הטבח המחריד שביצע חמאס נגד חפים מפשע בשבעה באוקטובר, כולל רצח וחטיפת עשרות בעלי אזרחות צרפתית".

תגיות:
צרפת
/
תוכנית הגרעין האיראנית
/
עמנואל מקרון
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף