אישור דחיית עדות נתניהו: ראש המוסד וראש אמ"ן הוזעקו לבית המשפט

נתניהו הגיע בעצמו לבית המשפט, מלווה בראש אמ"ן וראש המוסד, כדי לשכנע את השופטים לבטל את ימי העדות בשבועיים הקרובים. לבסוף השופטים התרצו: יומיים מהעדות יבוטלו

אברהם בלוך צילום: לירון מולדובן
בנימין נתניהו בבית המשפט
בנימין נתניהו בבית המשפט | צילום: מרים אלסטר פלאש 90
2
גלריה

בתוך כך, ביני אשכנזי מאתר וואלה! דיווח רה״מ בנימין נתניהו נמצא הגיע היום אחר הצהריים לדיון חסוי בבית המשפט המחוזי בירושלים, בו הוא ביקש לדחות את עדותו בשבועיים. לאחר עזיבתו, נמשך דיון קצר עם הסנגורים והפרקליטות שבסופו השופטים יצטרכו לקבל החלטה האם לדחות את עדותו של נתניהו בשבועיים הקרובים. ראש אמ״ן האלוף בינדר הוזמן לדיון החסוי בעניין הדרישה להמשך עדותו בבית המשפט. כזכור: בפעם שעברה חשף בינדר לפני השופטים את התכנית להיערכות למתקפה מול איראן מה שאפשר שינויים בעדותו רה״מ.

לאחר בקשתו שגובתה בעדויות ממערכת הביטחון, הסכימו השופטים לבטל שני ימי דיון שהיו אמורים להתקיים מחר וביום רביעי. "בהמשך להחלטות קודמות בבקשת ההגנה לביטול הישיבות שנקבעו לשבועיים הקרובים, לשמיעת עדותו של מר נתניהו, התקיים לפנינו דיון בו נשמעו הסברים של מר נתניהו ושל גורמי מקצוע הנוגעים לעניין, ובהם ראש אמ"ן וראש המוסד", כתבו.

מוקדם יותר, כאמור, מסר טראמפ ברשת החברתית שלו truthsocial "זה פשוט נורא מה שעושים לביבי נתניהו בישראל. הוא גיבור מלחמה וראש ממשלה שעשה עבודה מצוינת עם ארצות הברית כדי להביא להצלחה אדירה ולהיפטר מהאיום הגרעיני המסוכן של איראן".

לדבריו, "וזה הכי חשוב – הוא נמצא עכשיו בתוך מו"מ עם חמאס, שאמור לכלול גם את השבת החטופים. איך ייתכן שראש הממשלה של ישראל צריך לשבת כל היום בבית משפט, על כלום — סיגרים, בובה של באגס באני, שטויות כאלה. זו רדיפה פוליטית, בדיוק כמו הרדיפה שאני הייתי צריך לעבור".

טראמפ הוסיף לתקוף: "הדבר הזה, שמנסים לקרוא לו "צדק", רק יפגע במגעים עם איראן ועם חמאס. במילים אחרות — זה טירוף מה שהפרקליטות ההזויה עושה לביבי נתניהו", תקף טראמפ באופן ישיר את הפרקליטות הישראלית.

נתניהו פרסם מחדש את ההודעה של הנשיא האמריקאי, והוסיף: "תודה שוב, יחד נעשה את המזרח התיכון נהדר שוב".

בנימין נתניהו בבית המשפט
בנימין נתניהו בבית המשפט | צילום: ראובן קסטרו, פלאש 90

כזכור, זאת אינה הפעם הראשונה בת טראמפ מתייחס למשפט נתניהו וקורא לבטלו. ביום חמישי האחרון, טראמפ הבהיר כי לעמדתו "המשפט של ביבי נתניהו צריך להתבטל עכשיו, או שהוא צריך לקבל חנינה כגיבור גדול, שעשה כל כך הרבה למען המדינה. אין כמעט מישהו שאני מכיר שיכול היה לעבוד בהרמוניה כזו עם נשיא ארצות הברית — איתי — כמו שביבי עשה".

בסיום דבריו ביום חמישי, טראמפ שיגר מסר מאיים לפרקליטות הישראלית: "זאת הייתה ארצות הברית שהצילה את ישראל, ועכשיו זו תהיה ארצות הברית שתציל את ביבי נתניהו. אסור לתת לפארסה המשפטית הזאת להימשך".

תגיות:
רשת חברתית
/
דונלד טראמפ
/
משפט בנימין נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף