השר עמיחי אליהו מעוצמה יהודית התייחס היום (שישי) למחלוקות סביב סוגיית גיוס החרדים, וקרא להימנע מכפייה ולהעדיף הידברות. לדבריו, "הפרשה שלנו נותנת את התזכורת הטובה ביותר למחיר של כפייה במקום בנייה, של פתרונות קסם במקום תהליכים". אליהו ציין כי למרות שהעם פנה למשה בזעקת צמא, ה' ציווה אותו לדבר אל הסלע, אך משה מתוך תסכול הכה את הסלע פעמיים. "המים אמנם יצאו, אבל המחיר היה כבד – 'לָכֵן לֹא תָבִיאוּ אֶת־הַקָּהָל הַזֶּה אֶל־הָאָרֶץ'", אמר.
השר הוסיף כי הוא עצמו שירת בשירות קרבי ולחם במלחמת לבנון השנייה, ולכן הוא מבין את החשיבות של חינוך לשירות משמעותי בצה"ל. עם זאת, הוא טען כי לא ניתן לפתור את הסוגיה בכוח. "מי שחושב שאפשר לגייס בכוח לוחמים, שהפתרון הוא להכות בסלע, טועה בגדול בגישה שלו", אמר. לדבריו, החרדים אינם מתנגדים לשירות מתוך שנאה למדינה, אלא בשל "חשש אמיתי מפני אובדן זהותם התורנית ואורח חייהם".
עוד ציין אליהו כי בימים של מלחמה קיומית יש צורך בכל הכוחות, גם מתוך הציבור החרדי, אולם "כדי לשחרר את הכוחות הללו עלינו לדבר אל הסלע, לא להכות בו". השר הדגיש כי ניתן לראות את העלייה במספר החרדים המתגייסים למשמר הגבול ולמשטרה בזכות "הגישה המחבקת והמאפשרת" של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. לטענתו, גישה כזו נדרשת גם בצבא.
"זה יקרה רק אם נדבר אליו, רק אם נקשיב לחששות האמיתיים של הציבור החרדי ונמצא פתרונות שיאפשרו לו לשמור על זהותו תוך לקיחת חלק אינטגרלי במערכות הביטחון", סיכם. "וְדִבַּרְתֶּם אֶל הַסֶּלַע – זו אינה רק הוראה למשה ואהרן, זו הוראה לכולנו. דברו, אל תכו. הקשיבו, אל תכפו. בנו גשרים במקום חומות, ואז המים יזרמו והצמא ירווה", סיים השר אליהו.