סמוטריץ הוסיף: "היועצת המשפטית לממשלה הייתה צריכה לסיים את תפקידה מזמן. היא לצערי עויינת את הממשלה, לא עושה את תפקידה. לא מסייעת לממשלה לממש את מדיניותה במסגרת הדין, הכי הפוך ממה שאמור להיות תפקיד יועץ משפטי במדינת ישראל. צריך להחליף אותה כמה שיותר מהר".
סמוטריץ' הוסיף: "מי שמבקש להשתיק ביקורת אחראי לקונספציה ולאסון הבא. אני כאן בשם ציבור שלם, בשם החיילים והמילואימניקים, ובשם תושבי העוטף שלא יחזרו לחיות תחת איום". לדבריו, "אפשר לנצח את הטרור. השקר של 'אין פתרון צבאי לטרור' מת ב-7 באוקטובר עם יותר מאלף וארבע מאות מהנרצחים, תושבי העוטף והחוגגים במסיבת נובה".
סמוטריץ' תקף גם את הסיוע המועבר לעזה ואמר: "הכנסת סיוע לחמאס זה האירוע הכי הזוי שפגשתי מאז תחילת המלחמה. אתנגד לזה בכל הכוח, גם אם הרמטכ"ל וראש הממשלה יתעקשו. אין הסבר מניח את הדעת לסיוע שמגיע לחמאס – זה פוגע בחיילים, בחטופים ובמדינת ישראל". עוד אמר: "מי שחושב שאי אפשר לנצח טועה. מי שיחזור להסכמי אוסלו, להתנתקות ולבריחה מצפון השומרון ימצא אותנו מולו, לא משנה איזה דרגות יש לו".