אדלשטיין התייחס הערב בהצהרה לחוק הגיוס אשר עורר את המהומה. כזכור, אדלשטיין הודיע ערב התקיפה הדרמטית באיראן כי הושגו הסכמות עם החרדים, אך בשבוע החולף נחשף כי החרדים הסכימו לכאורה לפשרה כדי לא לסכל את המהלך של צה"ל.
הוא המשיך ואמר: "במשך חודשים ארוכים, נפגשתי עם כל חלקי וגווני הציבור הישראלי. שמעתי את כאבם של אנשי המילואים ומשפחותיהם, ראיתי איך מטה לחמם נשבר מסבב לסבב של צווי 8. לצערי, שמעתי גם קולות שהסיתו נגד הציבור החרדי כולו, ללא אבחנה, באופן שאינני שותף לו. עבורי, הדיון סביב חוק הגיוס, היה מתחילתו ועד סופו - דיון מהותי. רק דבר אחד עמד לנגד עיניי - לממש את ההזדמנות ההיסטורית להרחיב את בסיס הגיוס לצה״ל ולהוסיף אלפי לוחמים ותומכי לחימה כמענה לצורך המבצעי של צה"ל".
עוד אמר: "החוק יכלול סנקציות אישיות אפקטיביות, סנקציות מוסדיות אם לא יעמדו ביעדים, יעדי גיוס גבוהים ומנגנוני פיקוח אכיפה אפקטיביים. בלי אלו זה לא יהיה חוק גיוס, אלא חוק בלוף".
הוא פנה לנציגי המפלגות החרדיות: "זו לא העת לפירוק הממשלה. עתיד המדינה אינו נתון למשחק פוליטי בזמן שהאתגרים הביטחוניים והמדיניים לפנינו רבים וקיומיים מתמיד. הציבור לא יסלח למי שלא ידע להתאחד למטרה משותפת אחת- ביטחונה ועתידה של מדינת ישראל".
אדלשטיין הוסיף בחוק שתי נקודות מרכזיות שהקפיצו את החרדים: אחת, חובה לזיהוי ביומטרי בכניסה וביציאה מהישיבה - הנציגים החרדים התנגדו לאכיפה של הלימוד בישיבות בצורה הזאת, אך כאשר אדלשטיין הציע להם להציג מתווה אכיפה שונה לכך שמי שמקבל פטור באמת ישב וילמד - חברי הכנסת החרדים לא הציעו דבר.
בכיר במפלגות החרדיות חשף ל"מעריב" כי "אדלשטיין יכול לחלום בעתיד על מוסד הנשיאות. אחרי ההשפלות הבלתי פוסקות נגד המגזר החרדי בנושא חוק הגיוס בזמן הכי רגיש של המלחמה, הגט איתו הוא סופי לכל החיים".