מכבסים את הכביסה המלוכלכת בחוץ: הציונות הדתית והחרדים בפיצוץ חריג

יושב ראש וועדת הכספים לשעבר משה גפני התראיין לעיתון "משפחה" ומתח ביקורת חריפה על הציונות הדתית. בתגובה, המליץ לו השר סמוטריץ' "לבקר את המשפחות השכולות"

אנה ברסקי צילום: פרטי
משה גפני
משה גפני | צילום: פלאש 90
3
גלריה

גפני הסביר: ״אנחנו נתקלים בזה כל הזמן, כל הזמן. אתה שומע אותם מדברים בתקשורת. הם עושים לנו את הנזק הגדול ביותר. אני לא עושה הכללה, אבל אלה שעושים לנו נזק - עושים לנו נזק עצום. מי שמוסיף כל הזמן שמן למדורת השנאה נגדנו אלה אותם אנשים שהולכים עם כיפות סרוגות".

בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ' | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

הוא התייחס לאסטרטגיה של החרדים בניהול האינטרסים שלהם בקואליציה: "אנחנו נכשלנו בזה שהסכמנו שקודם תהיה הרפורמה המשפטית ורק אחרי זה הגיוס, זו הייתה תקלה". "למה הסכמנו שקודם תהיה רפורמה משפטית ורק אחרי זה חוק גיוס? היה אסור לנו לוותר על זה בשום אופן. ככה הייתה הבקשה של ראש הממשלה ואנשי הליכוד, אנשי הימין, אז אני עושה חשבון נפש לעצמי".

גפני חזר על הדרישות של החרדים ביחס ללומדי התורה:"אנחנו מדברים על זה שתלמיד ישיבה שלומד תורה ימשיך ללמוד תורה. זה לא התקיים, וגם ראש הממשלה רואה שזה לא התקיים. אין קיום לעם היהודי בלי לומדי התורה. תמיד העם היהודי נשאר קיים בזכות לומדי התורה. אם היום יש מישהו שחושב שאנחנו נסכים למצב כזה שתהיה סכנה לקיומו של העם היהודי בגלל שלא יהיו לומדי תורה - הוא פשוט טועה טעות מוחלטת".

יצחק גולדקנוף, מוטי בבצ'יק
יצחק גולדקנוף, מוטי בבצ'יק | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

מטעמו של בבצ'יק נמסר בתגובה לפיטורין: "את האמת איש לא יוכל להשתיק! על ראש הממשלה בנימין נתניהו לבוא בטענות אך ורק ליועצי האחיתופל שהסבירו לו איך להונות את גדולי ישראל שליט"א ולשקר לשותפיו הקואליציוניים הנאמנים שהלכו עם הליכוד בטוב וברע וקיבלו בתמורה יחס כפוי טובה. תמיכת המפלגות החרדיות ניתנה בעבר ותינתן בעתיד, אך ורק למי שידע לפעול בשותפות אמיתית לשמירה על עולם התורה וערכי היהדות ומסורת ישראל. מוטי בבצ'יק ימשיך לנהל את לשכתו של יו"ר יהדות התורה והשבת חבר הכנסת הרב יצחק גולדקנופף, וימשיך בפעילות הנדרשת כדי להבטיח שבמדינת ישראל לא יהפכו לומדי תורה לעבריינים, תוך פגיעה בזכויותיהם הבסיסיות".

תגיות:
הציונות הדתית
/
משה גפני
/
בצלאל סמוטריץ'
/
אופיר סופר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף