"עשינו את הדרך ארוכה צמוד ליולי, עם הרבה פגישות וישיבות, והצגנו את המתווה שלנו על השולחן לחוק המשרתים", אמרה בפתח השיחה. "הקואליציה מורכבת מכל הגוונים בחברה, וגם בינינו יש חילוקי דעות שאנחנו יודעים להכיל, כי המטרה המרכזית היא לא פרסונה כזו או אחרת, אלא חוק שישרת את מדינת ישראל".
בהמשך סיפרה: "חלק מהארגונים הגיעו למחאה מאוד ספונטנית שפרצה אתמול, תנועת 'אל הדגל' לא לקחו חלק בהפגנה הזאת", והוסיפה: אנחנו חושבים שראוי שח"כ ביסמוט בתפקידו החדש ימצא את ההזדמנות הראשונה להיפגש אתנו".
על הסיבה להדחתו של אדלשטיין אמרה חיים אידלברג: "ברור לכולנו מה הוליד את המהלך של הדחת יולי. המתווה שהוא הניח על השולחן, על אף שהיו פערים גדולים, היה מתווה שנבחן בצורה מקצועית ועניינית, וככה יולי התנהל מולנו. ביום של המתקפה באיראן ישבנו אצל יולי בבית, אחרי המתווה שלכאורה הוסכם עם החרדים. העיקרון הפשוט הוא שאנחנו מבינים למה יולי הוזז מהפוזיציה שהוא ישב בה. הוא עשה עבודה עניינית ומקצועית".
לסיום הוסיפה: "אני מגיעה מהציבור הדתי לאומי, הבנים שלי למדו שניהם בישיבות גבוהות לפני שהם בחרו להתגייס לצבא. בני הצעיר סיים בגיל 19 ש"ס גמרא, אני מבינה מה המשמעות של לימוד התורה. העיקרון הוא שאנחנו מגיעים מהמקום של תורת ישראל, ואנחנו מבינים שהתורה היא הבסיס להכל. אבל אנחנו גם מבינים שאתה לא משתמש בה להוציא אותה מהלכה למעשה, אתה מפספס את המטרה וחוטא לאמת".