ישראל מאשימה: הלחץ הבינלאומי עלינו מטרפד עסקה - מזל שיש צדיק בהולנד

שר החוץ גדעון סער במסר תקיף לתקשורת הזרה, ובמקביל, הפוליטיקאי ההולנדי חירט וילדרס מגיב: "השמידו את חמאס לחלוטין והתעלמו מהאידיוטים השימושיים של האיחוד האירופי"

אנה ברסקי צילום: פרטי
גדעון סער
גדעון סער | צילום: סיוון שחור, לע"מ
3
גלריה

במהלך מסיבת העיתונאים, הזהיר סער מפני השלכות הלחץ המדיני על מהלכי המשא ומתן להפסקת אש ועסקת שחרור חטופים: "הלחץ הבינלאומי על ישראל בימים קריטיים אלה כבר גרם לחמאס להקשיח עמדות. הוא מחבל באופן ישיר בסיכויים להגיע להפסקת אש ועסקת חטופים", אמר.

סיוע הומניטרי
סיוע הומניטרי | צילום: דובר צהל

סער תקף בחריפות את המדינות המובילות את הלחץ הדיפלומטי, וטען כי מאחורי הקריאות להפסקת הלחימה מסתתר ניסיון לכפות על ישראל תוצאה מסוכנת: "אנו עדים למסע מעוות של לחץ בינלאומי כנגד ישראל. כאשר דורשים לסיים את המלחמה – למה באמת הכוונה? להשאיר את חמאס בשלטון בעזה. זו תהיה טרגדיה – גם לישראלים וגם לפלסטינים", הדגיש.

"המטרה השנייה של אותו קמפיין לחצים היא לכפות על ישראל מדינה פלסטינית – שהיא בפועל מדינת חמאס, מדינה ג׳יהאדיסטית. זה לא יקרה," הצהיר סער. הוא הוסיף כי ישראל לא תאפשר הקמה של מדינת טרור בלב שטחה ההיסטורי: "לא נאפשר למדינה חמאסית לקום קילומטרים ספורים ממרכזי האוכלוסייה שלנו".

פלסטינים מחכים לסיוע הומניטרי בעזה
פלסטינים מחכים לסיוע הומניטרי בעזה | צילום: רויטרס

סער המשיך במסר נוקב למדינות אירופה: "ישראל לא תהיה צ׳כוסלובקיה של המאה ה־21. לא נקריב את עצם קיומנו בשביל מדינות הפייסנות. לא נוותר על האינטרסים הבסיסיים שלנו עבור שיקולים פוליטיים פנימיים של מדינות שאיבדו שליטה ברחובותיהן".

שר החוץ חזר והדגיש כי כל לחץ המופעל על ישראל משיג את התוצאה ההפוכה – הקשחת עמדות מצד חמאס והתרחקות מהסכם אפשרי. "שום כוח חיצוני לא יוביל את ישראל להקריב את ביטחונה. תמיד נהיה פתוחים לדיאלוג קונסטרוקטיבי – אבל הלחץ לא יעבוד", אמר.

תגיות:
גדעון סער
/
סיוע הומניטרי
/
עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף