יו"ר לשכת עורכי הדין נגד הדחת היועמ"שית: "פגיעה חמורה במוסד היועץ המשפטי"

יו"ר לשכת עורכי הדין עמית בכר הגיב להחלטת הממשלה להדיח את בהרב-מיארה בתכניתם של אריה אלדד ושי גולדן ברדיו 103FM: "היא לא יועצת פרטית של הממשלה, היא יועצת של מדינת ישראל"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
גלי בהרב מיארה
גלי בהרב מיארה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

"הדחתה היא רעה מאוד, פסולה, היא פגומה, היא נעשתה בניגוד עניינים ומתוך שיקולים זרים והיא בלתי חוקית. אני לא מגבה את היועצת, אני חושב שזה לא עניין אישי שלה, זה עניין של מוסד היועץ המשפטי לממשלה, העובדה שהוא חייב להישאר מקצועי וא-פוליטי, הדה לגיטימציה והפיחות במעמדה של היועצת המסוימת הזו היא פגיעה ביסודות הדמוקרטיה והיא פגיעה בכולנו ולכן זה לא גיבוי לה".

"חד משמעית ובאופן מובהק היועצת המשפטית לממשלה היא לא תפקיד פוליטי, אני חושב שגם הכינוי - היועץ המשפטי לממשלה, מבלבל הרבה אנשים. היא לא יועצת פרטית של הממשלה, היא יועצת של מדינת ישראל ושל שלטון החוק בישראל, לא של השלטון הספציפי".

גלי בהרב-מיארה בבית המשפט
גלי בהרב-מיארה בבית המשפט | צילום: פלאש 90

"מעט המקרים שלא, מדובר על מינויים פוליטיים או על עניינים פרסונליים או על חקיקה שהיא התנגדה לה והיא עשתה את עבודתה והיא מסתכלת על הדברים מבחינה מקצועית, והראיה שאנחנו עדיין מדינה דמוקרטית ובהחלט יכול להיות שבית המשפט יאמר 'בעניין הזה את טועה', יש שניים, אולי שלושה מקרים כאלה כי יש ריבוי, אינפלציה בפעולות ספק בלתי חוקיות של הממשלה הזאת".

"לכן היועצת מוציאה הרבה יותר עמדות שהן לא של הממשלה, אבל היא לא יועצת של השלטון, היא יועצת של שלטון החוק, ואם היא טועה, יש בית המשפט מעליה, אבל זו לא סיבה להדיח אותה".

תגיות:
103FM
/
רדיו 103 FM
/
גלי בהרב-מיארה
/
עמית בכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף